MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Pasākumi un izstādes Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadu bibliotēkās novembrī

Papildināts 2016. g. 02. novembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Pasākumi un izstādes Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novadu bibliotēkās novembrī

Gada vienā no tumšākajiem mēnešiem - novembrī, Ziemeļvalstu bibliotēkās rīta vai krēslas stundās tiek iedegtas sveces un lasītas grāmatas, pie tam ne kura katra, bet visās Ziemeļvalstīs kopīgas. Tas tādēļ, ka atkal klāt Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa. Šogad tā notiks no 14. - 20. novembrim.

Rīta stunda parasti notiek kopā ar mazākajiem lasītājiem, savukārt Krēslas stunda pulcē pieaugušos. Arī Kuldīgas novada pagastu bibliotēkas savus mazos lasītājus aicina uz Rīta stundas lasījumiem, savukārt jaunieši, kuri piedalās Kuldīgas Galvenās bibliotēkas projektā "Lasītkāre", kopā sanāks Krēslas stundā novembra beigās.

Novembrī visā Latvijā notiek arī Lāčplēša dienai un Latvijas dzimšanas dienai veltīti pasākumi. Lai pienācīgi tiem sagatavotos, Laidu pagasta Sermītes bibliotēkā 8. novembrī plkst. 14:00 un Laidu bibliotēkā  9. novembrī plkst. 14:00 būs meistarklase Latvijas valsts svētku piespraužu gatavošanā. Nodarbības vadīs Zane Ferstere. 

Un vēl novembrī dzimšanas diena novadniekam Mārtiņam Kalndruvam. Viņam šogad 100. 

„Mans dzimtais apvidus ir visskaistākais latviešu zemē un, ne mirkli nešaubos teikt – visā plašajā pasaulē.” Tā par savu dzimto Īvandi saka rakstnieks Mārtiņš Kandruva. Viņam veltīts pasākums Īvandes muižas kamīnzālē 9. novembrī plkst. 11:00

Ar visiem pasāumiem var iepazīties pielikumā (PDF) 

Attēls no 2016. gada Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļas pasākuma bibliotēkā. Foto Kristīne Šimpermane

PDF