MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēkā jauns pakalpojums steidzīgajiem un aizņemtajiem

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēkā jauns pakalpojums steidzīgajiem un aizņemtajiem

Kuldīgas Galvenā bibliotēka piedāvā iespēju jebkuram interesantam kļūt par bibliotēkas e-lasītāju un piekļūt tiešsaistes abonētajām datu bāzēm attālināti.

 

Līdz šim abonētās datu bāzes bija pieejamas lietošanai bibliotēkā vai attālinātai lietošanai tikai reģistrējoties klātienē. Sekojot līdzi mūsdienu paradumu maiņai, un apzinoties, ka bibliotēkas apmeklētāji nav tikai vietējie iedzīvotāji, izveidota iespēja ikvienam attālināti reģistrēties bibliotēkas mājas lapā  un izmantot drošus resursus savai pilnveidei.

 

Lai kļūtu par e-lasītāju ir jāapmeklē mājas lapa www.biblio.kuldiga.lv, jāizvēlas iespēja “Reģistrēties bibliotēkā” un jāievada nepieciešamā reģistrācijas informācija. Dati tiks apstrādāti dienas laikā un uz reģistrācijā norādīto e-pastu tiks nosūtīta attālinātās piekļuves informācija.

 

Kuldīgas Galvenā bibliotēka attālināti piedāvā vairākas abonētās tiešsaistes datu bāzes. Tajās ir pieejamas elektroniskās grāmatas un raksti par visdažādākajām tēmām un nozarēm, latviešu un angļu valodā, ko izmantot brīvā laika pavadīšanai, pētniecībai vai skolas un studiju darbu rakstīšanai.

 

Šobrīd attālināto pieeju var iegūt sekojošām tiešsaistes abonētajām datu bāzēm:

Letonika.lv - enciklopēdijas, vārdnīcas, latviešu autoru darbi, informācija par literātiem, multivide;

Britannica - drošs un izticams avots faktu un informācijas meklēšanai angļu valodā. Tajā ir iespējams atrast tūkstošiem rakstu par dažādām tēmām, bildes, video, biogrāfijas, salīdzināt valsts radītājus, aplūkot kartes;

EBSCO Host - Daudznozaru elektronisko grāmatu un akadēmisko rakstu datu bāze, kurā pieejamas grāmatas angļu valodā. Tās ir iespējams lejupielādēt gan uz datora, gan mobilajām ierīcēm.

 

Vairāk uzzināt par tiešsaistes datubāzēm un kā tās lietot var individuāli vai grupās Kuldīgas galvenās bibliotēkas Uzziņu, konsultāciju un apmācību centrā, 2. stāvā, zvanot uz numuru 28670143 vai rakstot e-pastu lasitava@kuldiga.lv.