MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Stīgu kvarteta ReDo koncerts Kuldīgas Mākslas namā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Stīgu kvarteta ReDo koncerts Kuldīgas Mākslas namā

19. aprīlī plkst 16:00 Kuldīgas Mākslas namā notiks Stīgu kvarteta ReDo koncerts, kas iecerēts arī kā Kārļa Davidova 9. Starptautiskā čellistu konkursa ieskaņas koncerts.

Programmā:

Jozefs Haidns
Stīgu kvartets Sol Mažorā op.76.nr.1

Emilis Melngailis
Quasi uno quartetto

Dmitrijs Šostakovičs
Stīgu kvartets nr.8 op.110

ReDo kvartets radies 2009.gadā un kopš kvarteta pirmsākumiem tā sastāvs ir mainījies vairākas reizes. Tikai viens - Pēteris Ozoliņš ir palicis kvarteta sastāvā kopš pirmsākumiem. Pašreizējais kvarteta sastāvs darbojas kopš 2015.gada. ReDo  repertuāru sastāda pasaules klasika stīgu kvarteta žanrā – Haidna, Mocarta, Bēthovena, Mendelsona, Ravēla, Debisī, Wolfa un latviešu komponistu sacerējumi. Taču pamatmisija paliek atbalstīt un iedvesmot jaunos komponistus skaņdarbu radīšanai stīgu kvarteta žanrā. 2010.gadā ReDo uzstājās kā rezidējošais ansamblis 5.Mazsalacas meistarkursos un 2012.gadā rezidēja Nordplus IP Music Laboratory Process Viļņā, Lietuvā. Kvartets kopumā pirmatskaņojis ap četrdesmit jaundarbu. 2013.gadā stīgu kvartets ReDo kļuva par Starptautiskā Arvīda Norīša stīgu kvartetu konkursa laureātu.

Konstantīns Paturskis /vijole/, Kristiāna Ozoliņa /vijole/, Dāvis Sliecāns /alts/, Pēteris Ozoliņš /čells/.

Kristiāna Ozoliņa mūziķa gaitas sākusi Valmieras mūzikas skolā, bet jau pēc trīs gadiem uzsāk mācības Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā Ludmilas Girskas vijoļspēles klasē, kuru arī pabeidz. Absolvējusi EDMV, Kristiāna iestājas un iegūst bakalaura grādu Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā profesores Evas Binderes klasē. Savas prasmes papildinājusi arī apmaiņas programmā Stavangeras universitātē pie profesora Jan Bjøranger. Kristiāna pašlaik turpina studijas Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un drīz iegūs arī maģistra grādu prof. Evas Binderes un Gunāra Larsena klasēs.

 Pēteris Ozoliņš ir viens no daudzpusīgākajiem jaunajiem latviešu čellistiem, strādājot kā solists, kamermūziķis, orķestra mūziķis un arī kā pedagogs. Čellu vispirms apguvis E.Vīgnera Kuldīgas mūzikas skolā, mācības turpinājis Ventspils Mūzikas Vidusskolā skolotāja Arimana Štrausa klasē, 2006.gadā Pēteris sāka bakalaura studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijā pie profesora Māra Villeruša. Ar studiju biedriem nodibinātā stīgu kvarteta ReDo sastāvā iegūtas vietas konkursos Latvijā un Baltkrievijā un bijusi iespēja papildināties pie tādiem pasniedzējiem kā Migels da Silva, Johanness Meisls, Sergejs Azizjans..

Pēc JVLMA absolvēšanas, Pēteris studijas turpina maģistrantūrā Zvollē, Nīderlandē pie pasniedzēja Jeruna Roilinga, piedalījies meistarklasēs pie Marijas Klīgeles, Garija Hofmana.

Kopš 2012.gada Pēteris ir pieaicinātais docētājs JVLMA, regulāri spēlē Latvijas Nacionālajā Simfoniskajā Orķestrī, orķestrī Sinfonietta Rīga, kā arī ir koncertmeistars Ventspils kamerorķestrī.

Dāvis Sliecāns ir viens no daudzpusīgākajiem jaunajiem latviešu altistiem. Beidzis Ventspils Mūzikas vidusskolu Andra Puziņa klasē. Pašlaik studē Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā pie docentes Ināras Brīnumas. Paralēli studijām akadēmijā, Dāvis ir altu grupas mūziķis Valsts kamerorķestrī Sinfonietta Riga un piedalās dažādos projektos ar Jēkabpils kamerorķestri. Savas prasmes papildinājis meistarklasēs pie Andras Dārziņas, Lindas Skrides, Herberta Kefera, Stefano Carlini, Björn Arnholdt-Olsson u.c.

Konstantīns Paturskis dzimis Rīgā 1989.gada 15.maijā. Sācis apgūt vijoļspēli sešu gadu vecumā Jāzepa Mediņa mūzikas skolā pie skolotājas Dagmāras Ķezberes, pie kuras tālāk mācījies arī Jelgavas Mūzikas vidusskolā. Tālāk sekojušas studijas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā pie profesora Jura Švolkovska. Bakalaura studiju laikā Konstantīns gadu papildinājies pie profesora Kristiana Ancingera (Christian Anzinger) Džuzepes Verdi konservatorijā Milānā. 2016.gada vasarā Konstantīns noslēdza studijas pie profesora Gunāra Larsena Lozannas Mūzikas augstskolā Šveicē, iegūstot maģistra grādu.

Viņš ir uzstājies kā solists un orķestra koncertmeistars ar vairākiem orķestriem, tostarp ar Jelgavas Kamerorķesri, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas kamerorķēstri, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas simfonisko orķestri, Lozannas Mūzikas augstskolas orķestri.

No 2011.gada līdz 2013.gadam Konstantīns bijis Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mūziķis. Kopš 2013.gada Konstantīns ir kamerorķestra Kremerata Baltica mūziķis.

Studiju laikā Lozannā Konstantīns piedalījies vairākos  interesantos muzikālos projektos. Daži no tiem ir Žērāra Grizē (Gérard Grisey) atskaņošana Viljama Blanka (William Blank) vadībā 2014.gada janvārī, un brīvās interpretācijas priekšnesums par Roberta Valsera (Robert Walser) tekstu  La vision onirique 2014.gada decembrī. 2015.gada pavasarī Konstantīns uzstājās ar Lozannas Universitātes kamerorķestri ka koncertmeistars un atskaņojuma vadītājs, sagatavojot un atskaņojot O.Respigi Svītu stīgu orķestrim, V. A. Mocarta uvertīru operai Bēgšana no Seraja, L.van Bēthovena pirmo simfoniju.