MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

”Burtošanas čempionāts” bibliotēkā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
”Burtošanas čempionāts” bibliotēkā

Latvijā ir radīta galda spēle, kura Latvijas tirgū var kļūt par nopietnu konkurentu populārajai burtu spēlei “Scrabble”. Otrdien, 22. decembrī, plkst. 15.00 Kuldīgas galvenajā bibliotēkā tiks atklāts pirmais spēles “Burtošanas čempionāts” turnīrs.

Spēle veidota ar Valsts kultūrkapitāla fonda, kolektīvā ieguldījuma portāla “Projektu banka” un SIA “Darbnīca A projekti” finansiālo atbalstu. Spēli izstrādājis Latvijas dizaina projektu uzņēmums IK “Kurland Woodcake” jeb “Kokmaizītes”. Spēles autore ir Baiba Altena sadarbībā ar galda spēļu lietpratēju Pāvilu Jurjānu, spēles māksliniece ir Anna Orniņa.

Lūk, dažas atsauksmes no spēles testa grupas – Iespējamās misijas skolotājām:
“latviešu valoda beidzot kļūst jautra!” (Ance Jaks), “spēle ievelk sevī, visu laiku bija nenorimstoša interese un aizrautība domāt, meklēt un veidot vārdus” (Anastasija Orehova), “lieliska iespēja vienlaikus attīstīt vairākus domāšanas virzienus – matemātisko stratēģijas plānošanu, vārdu krājuma bagātināšanu, kā arī atjautību un sacensības garu, tātad patiks dažāda vecuma un pieredžu galda spēļu faniem” (Laura Tuktēna).

Spēles atklāšanā Kuldīgas bibliotēkā 22. decembrī piedalīsies spēles izgudrotāji un radošā komanda, kā arī Iespējamās misijas latviešu valodas skolotājas un viņu skolēni. Spēles atklāšana plānota kā pirmais Burtošanas čempionāta turnīrs, kas vienlaikus būs jautra ballīte un slavas dziesma mūsu latviešu valodai. Turnīra balvās tiks izspēlētas 10 jaunās spēles.

Publicitātes foto.