MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Pasākumi un izstādes bibliotēkās novembrī

Papildināts 2015. g. 13. novembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Pasākumi un izstādes bibliotēkās novembrī

Novembra tumšo laiku, kas drūmāks ir dabā, priecīgu sirdīs rada Lāčplēša dienas un Latvijas dzimšanas dienas svinēšanas sajūtas un notikumi. 

Vēl tradicionāli novembrī ir Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa.  Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana. Nedēļas laikā bibliotēkās notiek lasījumi, stāstu stāstīšana, literatūras izstādes, debates, konkursi un citi pasākumi.   

Arī bibliotēkas ir gatavas šiem notikumiem, lasītājiem piedāvājot dažādas aktivitātes.  

Basu skolas skolēni zināšanas par Latviju varēs pārbaudīt minot bibliotēkas sagatavoto krustvārdu mīklu "Ko Tu zini par Latviju".

Kuldīgas Galvenā bibliotēka ikvienu aicina uz tikšanos ar Māru Zālīti. Sarunu par dzeju, par dzīvi, kādu to Māra Zālīte redz šodien, par notikumiem, kas satrauc cilvēku prātus, un par atmiņām autobiogrāfiskajā bērnības atmiņu grāmatā "Pieci pirksti" vadīs Mārīte Milzere. 

Priedaines bibliotēka. valsts svētku noskaņās, saviem lasītājiem organizē erudīcijas konkursu “Manas mājas, mans pagasts, mana valsts”.

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā Rīta stundas lasījumi bērniem notiks Basu, Laidu, Sermītes, Padures, Pelču, Rendas, Rumbas, Vārmes, Antuļu, Rudbāržu un Skrundas bērnu bibliotēkās. Savukārt uz Krēslas stundas lasījumiem tiek aicināti pieaugušie klausītāji un šogad Krēslas stundas tiek organizētas Alsungas, Kuldīgas, Pelču, un Raņķu bibliotēkās. 

Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļā savus lasītājus neklātienes ceļojumā  “Ziemeļvalstis - tā ir mīlestība” vedīs Priedaines bibliotēka (12.11. plkst.11:00), savukārt Nīkrāces bibliotēkā būs tikšanās ar Guntu un Baibu Timām, kuras stāstīs par dzīvi Norvēģijā.   

Informācija par projektu Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļa - http://bibliotek.org/lv/ 

Vēl novembrī ir jānosvin Basu bibliotēkas 70 gadu dzimšanas diena, jāpaspēj apmeklēt Pelču bibliotēkas organizētais pasākums lasītājiem “Muzikālās pasakas ziemas vakarā” un 18. novembrī Kuldīgas Kultūras centrā jāapsveic Pelču pagasta bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite ar iegūto Kuldīgas novada Goda balvu par daudzveidīgu un aizrautīgu darbu ar vietējo kopienu - http://www.kuldiga.lv/

Ar visiem pasākumiem un to laikiem var iepazīties pasākumu kalendārā (PDF). 

Attēlā mazo Kuldīgas bibliotēkas lasītāju sagatavotie apsveikumi Latvijas valsts svētkos.
PDF