MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Par Eiropu Pagastu dienā Ventspilī

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Par Eiropu Pagastu dienā Ventspilī

Svētdien, 6.septembrī no plkst. 11.00 Piejūras brīvdabas muzejā jau 13.reizi norisināsies Ventspils novada Pagastu diena. Pasākumā piedalīsies arī Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils.

Svētku moto visus šos gadus nemainīgi ir: “Latviešu tautas gars, dvēsele un spēks dzīvo tieši lauku cilvēkos, viņu rokdarbos, amatniecībā, tautas dziesmās un dejās. Taču tradīcijas ir jākopj, jāatbalsta, jāsaudzē, un tas nenotiek bez cilvēka labās gribas”.

Svētku apmeklētāji varēs iepazīt katra Ventspils novada pagasta pašražojumus, piedalīties mājās gatavotu ēdamlietu prezentācijā un degustācijā, baudīt dziesmas un dejas koncertā pie dzirnavām. Pasākuma organizētāji sola labu noskaņojumu un jautrību visas dienas garumā.

EDIC Ventspils stendā līdzās informatīviem materiāliem par ES aktualitātēm apmeklētāji varēs uzzināt par dabisko ārstniecības faktoru izmantošanu veselības profilaksē un dziedniecībā. Šoreiz uzmanības centrā minerālūdens, tā ārstnieciskās īpašības, izplatība Latvijā, citās Eiropas Savienības valstīs un pasaulē.

Minerālūdenim kā veselības veicinātājam ir sena vēsture. Pirmā minerālūdens ražotne, kurā tika uzsākta dabīgā minerālūdens pildīšana pudelēs, atklāta 1824.gadā Drēzdenē. Mūsdienās dabīgā minerālūdens ieguve un apstrāde tiek regulēta ar dažādiem normatīvajiem aktiem, kas nosaka, ka minerālūdens sastāvam ir jābūt īpašam un to drīkst apstrādāt tikai noteiktos veidos. Latvijā iegūtie populārākie dabīgie minerālūdeņi ir Mangaļi, Venden, Rasa. Dabīgie minerālūdeņi, kurus iegūst ES un kurus ir atļauts brīvi izplatīt Eiropas Kopienas tirgū, iekļauti EK izveidotajā sarakstā. Šeit  mums zināmākie ir Evian (Francija), San Pellegrino (Itālija), Vytautas (Lietuva).

EDIC Ventspils stenda apmeklētāji varēs ne tikai degustēt dažādus minerālūdeņus, uzzinot par to vērtīgajām īpašībām, bet arī piedalīties konkursos.  Pareizāko, ātrāko un asprātīgāko atbilžu autorus gaida  balvas!

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. EDIC atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, II stāvā. Tālrunis/fakss 63627362, e-pasts edic@ventspils.lv.

Pagastu dienu organizē Ventspils novada sieviešu biedrība ”Spārni”, Ventspils novada pagastu pārvaldes, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs.

Nāc un piedalies Pagasta dienas pasākumos! Šeit būs viss, ko sirds kāro – garšīgs ēdiens, izsmalcināti rokdarbi, ugunīgas dejas un skanīgas dziesmas. Neaizmirsti iegriezties arī  EDIC Ventspils informatīvajā teltī, lai uzzinātu, iepazītu un novērtētu!

Informācija:
Vija Baško
EDIC Ventspils
vija.basko@ventspils.lv