MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Par veselīgu un drošu pārtiku Kuldīgas svētkos

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Par veselīgu un drošu pārtiku Kuldīgas svētkos

Svētdien, 19.jūlijā, Kuldīgas Pilsētas dārzā pasākuma „Šurumburums visai ģimenei” ietvaros darbosies Europe Direct informācijas centra (EDIC) Ventspils informācijas stends “Mūsu nākotne. Veselīga un droša pārtika”.

Cilvēka lielākā vērtība ir veselība. Veselība, cilvēka dzīves kvalitāte ir cieši saistīta ar uzturu. Mūsdienās Eiropas Savienībā pieci no septiņiem lielākajiem riska faktoriem, kuru dēļ priekšlaicīgi mirst cilvēki, ir saistīti ar uzturu. Riska faktori ir augsts asinsspiediens, holesterīns, pārāk liels ķermeņa masas indekss, pārāk mazs augļu un dārzeņu patēriņš un alkohola lietošana.

Svarīgi, lai ikdienā uzņemtā pārtika saturētu visas cilvēka organismam nepieciešamās uzturvielas pareizās proporcijās, jo uzturs var būt gan riska, gan veselību aizsargājošs faktors. Veselīga uztura pamats ir kvalitatīva, pilnvērtīga un nekaitīga pārtika, kas ražota vietējā lauksaimniecībā (īpaši bioloģiskā lauksaimniecībā).

Pārtikas drošība nozīmē, ka katram cilvēkam ir nodrošināta fiziska un finansiāla pieeja pietiekamai, drošai un uzturvielām bagātai pārtikai. Nesaņemot tādu pārtiku, rodas veselības problēmas. Bērni nevar attīstīties fiziski un intelektuāli. Tas ietekmē gan katra indivīda, gan konkrētā reģiona iespēju pilnvērtīgi attīstīties.

Apmeklējot EDIC Ventspils stendu,  Kuldīgas svētku viesi varēs iegūt informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm, iepazīties ar materiāliem par veselīgu un drošu pārtiku, veselīgu dzīvesveidu. Aktīvākie svētku dalībnieki, piedaloties ekspreskonkursos un pareizi atbildot uz jautājumiem, saņems balvas. Veiksmi un veiklību varēs pārbaudīt spēļu turnīrā. Darbosies radošā darbnīca bērniem.

EDIC Ventspils, iekļaujoties Eiropas Savienības Europe Direct informācijas tīklā, piedāvā iedzīvotājiem informāciju par ES. Ventspils EDIC darbības reģions aptver ne tikai Ventspils pilsētu un Ventspils novadu, bet arī Kuldīgu un Kuldīgas novadu, Talsu pilsētu un Talsu novadu.

Centrs atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, II stāvā, tālrunis/fakss 63627362, e-pasts edic@ventspils.lv, tīmekļa vietne  http://www.biblioteka.ventspils.lv, kā arī  Twitter: @EDICVentspils, Draugiem.lv: http://www.draugiem.lv/edic.ventspils/, Facebook: EDIC Ventspils .

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Aicinām Kuldīgas svētku viesus un kuldīdzniekus apmeklēt Europe Direct informācijas centra Ventspils informatīvo stendu svētdien, 19.jūlijā, Pilsētas dārzā no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00! Aktīvākos gaida balvas un pārsteigumi! Tiksimies Kuldīgā – pilsētā ar dvēseli!

Informācija :

Vija Baško
Ventspils EDIC
vija.basko@ventspils.lv