MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

DVD filmas par ceļojumiem

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
DVD filmas par ceļojumiem

Kuldīgas Galvenā bibliotēka piedāvā DVD filmas par interesantiem ceļojumiem - piecu latviešu mēģinājumu ar kanoe laivu pieveikt pārbaudījumiem bagāto Jukonas upi un motobraucēju kompānijas ceļojumu pa Abhāziju.

Jukonas skartie 2002 - 2008 [videoieraksts] : turpinājums kanoe ekspedīcijai "Lejup pa Jukonas upi" : dokumentāla filma / Jukonas skartie: Raimonds Dombrovskis, Māris Olte, Jānis Kļaviņš, Andris Pikāns, Sandris Jūra ; author of diary Māris Olte. - [Latvija] : Kurbads, 2014.

DVD formātā izdota dokumentālā filma “Jukonas skartie”, kurā atspoguļots piecu latviešu mēģinājums ar kanoe laivu pieveikt pārbaudījumiem bagāto Jukonas upi Aļaskā visā tās garumā.
Kā informēja automašīnu transporta un loģistikas kompānijas SIA «Kurbads un Ko» pārstāvis Jānis Straupe, Jukonas piedzīvojumā piedalījās dabas draugs Māris Olte, medību eksperts un raidījuma vadītājs Jānis Kļaviņš, filmas režisors Sandris Jūra, pieredzējušais ceļotājs Andis Pikāns un piedzīvojumu kārais Raimonds Dombrovskis, kurš 1988.gadā ar skrituļslēpēm veica 6750 kilometru garu distanci no Aļaskas līdz Meksikai, izpelnoties pasaules uzmanību.
Došanās ekspedīcijā pa Jukonas upi bijusi viens no visu piecu dēkaiņu bērnības sapņiem. Filmas notikumi ved cauri Klondaikas zelta drudža leģendārajām vietām, iepazīstina ar reģiona pamatiedzīvotāju dzīvesveidu un tradīcijām, parāda ekspedīcijas dalībnieku savstarpējās attiecības dažādu grūtību iespaidā un to, kas cilvēkiem ir būtiski laimes sasniegšanai.

Abhāzija [videoieraksts] : Kaukāza ceļojums : dokumentāla filma / Andis Pikāns, Normunds Kalve, Oskars Prauliņš, Jānis Peizums. - [Latvija] : Kurbads, 2014.

Baizeļi, kā sevi dēvē šie motobraucēji, ir četri bērnības draugi, kas atkal satikās pēc 20 gadiem un saprata, ka nekas nav mainījies - tāpat kā toreiz, tā arī tagad, viņus vieno motocikli, neizbraucami ceļi un piedzīvojumi. Un pēc 20 gadu ilgas pauzes Baizeļi dodas kopējās ekspedīcijās, kuru galamērķis sniedzas tālāk par tikšanu līdz tuvākajai apdzīvotajai vietai.
Motobraucēji apceļojuši Kaukāza reģionu, īpašu uzsvaru liekot uz Abhāzijas teritoriju – starptautiski neatzītu valstisko veidojumu Gruzijas teritorijā. Abhāzija kāro iegūt neatkarību no Gruzijas jau gadiem ilgi.
Viss ceļš tika dokumentēts fotogrāfijās un videomateriālos ar mērķi parādīt interesentiem, kādi ir ceļošanas apstākļi ceļā uz Kaukāzu bijušās Padomju savienības teritorijās.