MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Vārmes pamatskolas jaunieši kopā par labāku Internetu

Papildināts 2015. g. 11. februārī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Vārmes pamatskolas jaunieši kopā par labāku Internetu

Katra gada otrā mēneša otrajā otrdienā visās Eiropas Savienības un daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēta Vispasaules Drošāka Interneta Diena. 

2015. gada Drošāka Interneta dienas sauklis ir "Kopā par labāku internetu”. Šinī dienā arī Latvija aktīvi iesaistās dažādās aktivitātēs, aicinot veidot Interneta vidi labāku, papildinot to ar pozitīvām ziņām un komentāriem. Arī bibliotēkas aktīvi iesaistās Drošāka Interneta dienā, organizējot dažādus pasākumus dažādām vecuma grupām. 

Kuldīgas Galvenā bibliotēka, sadarbībā ar Vārmes pagasta bibliotēku, organizēja Drošāka Interneta dienu Vārmes pamatskolēniem (8. un 9. klasei). Kopā ar jauniešiem tika pārrunāts informācijas saturs, ko viņi ievieto Internetā, un darba grupās jaunieši mēģināja noformulēt un nosaukt, viņuprāt, labāka Interneta sastāvdaļas. 

Dažas no jauniešu atbildēm:

Labas ziņas no medijiem. Atvērti, pozitīvi cilvēki. Nerunāt ar svešiniekiem. Būt uzmanīgam, nepublicēt apkaunojošas lietas. Nerakstīt rupjības citu cilvēku profilos. Nepublicēt savus kailfoto. Lai būtu patiesas lietas. Nebūtu rupjības un aizvainojumi u.c.

Lai aktīvi piedalītos, nepietiek ar sava viedokļa paušanu uz papīra, nepieciešams arī  iesaistīties. Tādēļ skolēni nosauca trīs pozitīvas lietas, ko viņi šīs nedēļas laikā apņemas izdarīt ar sociālo tīklu starpniecību.

Ielikšu pozitīvu ziņu citiem, Iepazīšu jaunus cilvēkus. Nerakstīšu "hate" komentārus ask.fm un youtube. Uzrakstīšu kādu labu komentāru. Uzspiedīšu "like". Rakstīšu Twitter jaunas, pozitīvas ziņas. Uzaicināšu kādu draudzēties.

Visā Latvijā notika arī Interneta tautas skaitīšana. Ar rezultātiem var iepazīties šeit - http://www.drossinternets.lv/

Kopā par labāku Internetu!

FOTO