MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Tikšanās ar rakstnieku Valdi Rūmnieku

Papildināts 2014. g. 12. decembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Tikšanās ar rakstnieku Valdi Rūmnieku

25. novembrī plkst.10:30 Kuldīgas Mākslas namā viesosies Valdis Rūmnieks. Sarunu par vēsturisko romānu tapšanu vadīs Mārīte Milzere.

Kopā ar rakstnieku Valdi Rūmnieku interesentus gaida iespēja ieskatīties vēsturiskā romāna „Viestura zobens” (2012), “Sveiks, jautrais Rodžer!” (2005) lappusēs, kā arī uzzināt ko vairāk par neparasto un daudziem tik tuvo dzejnieku Čaku (“Čaks”, 2010).

Aleksandrs Čaks bija Rūmnieku ģimenes draugs un nereti bildēs redzams kopā ar Valda Rūmnieka tēvu un māti. “Čaks dzīvo debesīs un ellē”, saka rakstnieks, atzīstot , ka tā viņam ir dvēseliski tuva cilvēciskā pieredze, kura raksturo neizmērojamas un neremdināmas dzīves alkas, bez kurām dzeja nebūtu iespējama (kultūras portāls “Satori”).

Savukārt par godu latviešu tēlnieka Kārļa Zāles (1888–1942) 125. dzimšanas dienai 2013. gadā klajā nācis Valda Rūmnieka un Andreja Miglas vēsturiskais romāns „Trīs zvaigznes”, kas stāsta par šīs noslēpumainās un stiprās gribas apveltītās personības radošo un personisko dzīvi.

 Valdis Rūmnieks ir dramaturgs, rakstnieks, dzejnieks un literatūrzinātnieks. Viņš no pirmās publikācijas 1970.gadā līdz šodienai sarakstījis vairāk kā 20 grāmatas.

Tikšanās notiks VKKF atbalstītajā projektā "Rakstnieks. Literatūra. Lasītājs".