MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstādes un pasākumi Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novadu bibliotēkās novembrī

Papildināts 2014. g. 05. novembrī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstādes un pasākumi Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novadu bibliotēkās novembrī

Novembris bibliotēku vidē iezīmējas ar Ziemeļvalstu bibliotēku nedēļu. 

Ziemeļvalstu Bibliotēku nedēļa ir projekts, ko Ziemeļvalstīs administrē Biedrības Norden asociācija (Foreningen Norden Forbund), bet Latvijā - Ziemeļu Ministru padomes birojs sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu Literatūras centru un biedrību Norden Latvijā. Ziemeļvalstīs projekts norisināsies jau 18. reizi, Latvijā  - 17. reizi. Nedēļas galvenais uzdevums ir Ziemeļvalstu literatūras un kultūras iepazīšana.

Nedēļas laikā bibliotēkās notiks grāmatu fragmentu lasījumi, stāstu stāstīšana un literatūras izstādes. Šogad Nedēļa notiek no 10. - 16. novembrim un pirmdiena, 10. novembris, ir lielā lasīšanas diena.

1918.gada 18.novembrī Latvijas Nacionālajā teātrī tika pasludināta neatkarīga Latvijas valsts. Kuldīgas un Skrundas novada bibliotēkas šo dienu atzīmēs ar literatūras izstādēm, savukārt Laidu pagasta bibliotēkā notiks konkurss "Es mīlu Tevi, Latvija!". Priedaines bibliotēka izveidos ne tikai izstādi “Latvija – mana un Tavējā” , bet tā tiks papildināta arī ar iedzīvotāju vēlējumiem Latvijai dzimšanas dienā. 

PDF