MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Sajūti Eiropu Pagasta dienā!

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Sajūti Eiropu Pagasta dienā!

Svētdien, 7.septembrī no plkst. 11.00 Piejūras brīvdabas muzejā jau 12.reizi norisināsies Pagastu diena, kurā piedalīsies arī Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils, piedāvājot ne tikai iepazīties ar lauksaimniekiem noderīgu informāciju, bet arī kopā doties savdabīgā neklātienes ceļojumā pa Eiropas Savienības valstu virtuvēm, iepazīstot to tradīcijas, sajūtot jaunas garšas un smaržas.  

Šoreiz svētku organizētāji īpašu uzmanību pievērsīs visu Ventspils novada pagastu un Piltenes amatnieku un kulināru darinājumiem. Amatnieku ielā svētku apmeklētāji varēs novērtēt novada amatnieku prasmi izgatavot sadzīvē noderīgus priekšmetus, Smeķu ielā – nogaršot gardus, pēc sentēvu receptēm gatavotus ēdienus. Bet koncertā  skatītājus ar dziesmām un dejām priecēs Ventspils Augstskolas jauniešu un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvi "Strautuguns", grupa "Rumbas kvartets".

EDIC Ventspils stendā līdzās informatīviem materiāliem par ES, apmeklētāji, lai labāk iepazītu un sajustu Eiropu, varēs piedalīties ar pārtiku un ēdienu gatavošanu saistītos konkursos, minēt krustvārdu mīklu, degustēt un salīdzināt gan Latvijā, gan Eiropā populārus pārtikas produktus un dzērienus. Pareizāko, ātrāko un asprātīgāko atbilžu autorus gaida pārsteiguma balvas.

Europe Direct informācijas centra Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija. EDIC atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2, II stāvā. Apmeklētājiem tas atvērts darbadienās no 11.00-19.00, sestdienās no 10.00-16.00. Informāciju var saņemt uz vietas, pa tālruni vai faksu 63627362, vai e-pastā edic@ventspils.lv. Centra apmeklētāji bez maksas var izmantot datoru ar interneta pieeju, biroja tehniku, kā arī piedalīties centra organizētajos publiskajos pasākumos.

Pagastu dienu organizē Ventspils novada sieviešu biedrība ”Spārni”, Ventspils novada pagastu pārvaldes, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs.

Nāc un piedalies Pagasta dienas pasākumos! Šeit būs viss, ko sirds kāro – garšīgs ēdiens, izsmalcināti rokdarbi, ugunīgas dejas un skanīgas dziesmas. Neaizmirsti iegriezties EDIC Ventspils informatīvajā teltī, lai uzzinātu, izgaršotu un novērtētu! Gaidīsim!

Informācija:
Vija Baško
EDIC Ventspils
vija.basko@ventspils.lv
tālr. 63623231