MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Viesošanās Ventspils novadā un aktualitātes sākot jauno sezonu

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Viesošanās Ventspils novadā un aktualitātes sākot jauno sezonu

21. augustā Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novada bibliotekāri devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Ventspils novada bibliotēkām Ugālē, Usmā un Puzē. Ventspils novada bibliotēkas aktīvi un radoši darbojas novadpētniecības jomā, apzinot pagasta kultūrvēsturisko mantojumu. Arī Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novada bibliotēkām novadpētniecība ir aktualitāte Nr.1 2014. gada noslēgumā un 2015. gada sākumā, jo Kuldīgas Galvenā bibliotēka ir izsludinājusi novadpētniecības konkursu ar mērķi veicināt bibliotēku darbinieku iesaistīšanos vietējā kultūras mantojuma apzināšanā  un saglabāšanā.

Ugālē atraktīvs ir darbs arī ar bērniem- viņiem izveidota skatuve leļļu teātrim, kas  tiek aktīvi izmantota, iepriecinot gan bibliotekāres, gan arī citus apmeklētājus. Interesanti, ka Ugāles bibliotēka ikdienas darbā iesaista arī vietējos iedzīvotājus – brīvprātīgos.

Ugāles bibliotekāres veido un organizē arī dažādas tematiskās izstādes, kas pēc tam apceļo arī citas novada bibliotēkas.

Arī Usmas bibliotēka ir vienīgā iestāde pagastā, kas rūpējas par novadpētniecības materiālu vākšanu, glabāšanu un popularizēšanu. Kopā ar pagasta iedzīvotājiem izveidota apjomīga izstāde „Usmas pagasts rakstos un fotogrāfijās pirmskara Latvijā”. Daļa no šim fotogrāfijām digitalizētas LNB Digitālajā bibliotēkā „Zudusī Latvija”. Izstādi aplūkot bija iespēja arī mums.

Pa ceļam uz bibliotēkām tika apmeklēts Rubeņa bataljona muzejs, bunkurs un Usmas baznīca, savukārt noslēgumā izstaigājām 4 km. garo Vasenieku purva taku.

Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novada bibliotēkām šis bija gan darba, gan atpūtas brauciens, lai gūtu iedvesmu nākamajam darba cēlienam un gaidāmajai bibliotēku akreditācijai septembra beigās. 

Foto: Iveta Okmane un Daina Girvaite

FOTO