MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde „Graciozās rudens vēstneses – gladiolas”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde „Graciozās rudens vēstneses – gladiolas”

Trīs dienu garumā, no 28. - 30. augustam, Kuldīgas Mākslas namā, kuldīdznieki un pilsētas viesi aicināti  apskatīt majestātiskās un cēlās rudens puķu karalienes - gladiolas. 
Izstādē būs apskatāmas vairāk nekā 100 dažādas ziedu šķirnes.

Izstādē būs iespēja iepazīties ar vairāku Latvijas selekcionāru un kolekcionāru audzētajiem gladiolu ziediem. Visiem interesentiem būs iespēja aprunāties ar ziedu audzēšanas konsultantu un iegūt interesantu informāciju par dažādiem veiksmīgiem un vienkāršiem paņēmieniem gladiolu audzēšanā.

Gladiolas (no sengrieķu valodas pamazināmā formā – zobens) pasaulē mēdz saukt par zobenlilijām un dažviet arī par kukurūzas lilijām, tomēr Latvijā šie ziedi daudziem saistīsies ar rudens tuvošanos un skolu, kad iespaidīgā izmēra augus rokās nes satrauktie skolas bērni.

Patiesas vērtības nezūd, tāpēc gladiolas ar saviem bagātīgajiem ziediem, spēcīgajiem stublājiem un pārliecinošo iespaidu ir iecienītas skolnieku vidū. Gladiolas ir vienas no populārākajām septembra puķēm, to krāsu un izmēru dažādība piesaista pircējus.

Izstādē varēs ne tikai apskatīt ziedus, bet arī iegādāties puķu sīpolus, lai jau nākamajā rudenī varētu priecāties par šīm puķēm savā dārzā.

Izstādi organizē Latvijas gladiolu un īrisu biedrība. 

Aicinām interesentus apmeklēt izstādi un patīkami atpūsties no ikdienas steigas, baudot  gladiolu ziedu burvību!

Mākslas nama darbalaiks:

28; 29; 30.augustā  no plkst. 10:00 līdz 18:00

Tekstu sagatavoja:
Kintija Vicinska
Kuldīgas Mākslas nama administratore
www.facebook.com/MakslasNams
www.twitter.com/makslasnams
www.draugiem.lv/makslasnams