MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Sāc pavasari veselīgi!

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Sāc pavasari veselīgi!

Lai gan ziema šogad nebija īpaši barga, tā mūs tomēr ir pamatīgi nogurdinājusi. Kuldīgas Galvenā bibliotēka piedāvā grāmatas, kurās smelties padomus veselīgam dzīvesveidam. Sagaidīsim pavasari smaidīgi un veseli!  
 

Urzula Bīringa. Veselības enciklopēdija : esi vesels visu gadu : organisma terapija ar ārstniecības augiem. - Rīga : SIA "J.L.V.", 2013.

Savu automašīnu mēs regulāri nogādājam apkopes centrā, ik pavasari dzīvoklī veicam ģenerāltīrīšanu, un tieši tāpat mums jārūpējas par savas "iekštelpas" sakopšanu. Grāmatā aprakstītas dažādas dziednieciskās kūres. Viss jādara ar prieku, tad viss labi garšos, dāvās prieku un  vairos spēku.

Džesika K. Bleka. Pretiekaisuma recepšu grāmata : receptes un dzīvesveids labai veselībai. - Rīga : Lietusdārzs, 2013.
Grāmatas autore, pasaulslavena naturopātijas ārste, sniedz padomus, kā apturēt iekaisuma procesus un līdz ar to uzveikt ar tiem saistītās slimības. Ir pierādīta saistība starp iekaisuma procesiem organismā un sirds slimībām, artrītu un citiem hroniskiem veselības traucējumiem. Grāmatā iekļautas vairāk nekā simts vienkārši pagatavojamu un uzturvielām bagātu ēdienu receptes, kā arī interesanta informācija par daudziem produktiem.

 

Džordžs Ozava. Zen Makrobiotika : atjaunošanās un ilgmūžības māksla. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2013

Autors makrobiotikai pievērsies jau agrā jaunībā, kad ārsti ar tradicionālajām metodēm nespēja viņam izārstēt tuberkulozi. Makrobiotika ir ļoti vienkārša un praktiska zinātne. Tā balstās gan uz Austrumu filozofiju, gan arī stingru un noteiktu dažādu produktu iedalījumu pēc to iņ un jan īpašībām. Grāmatā ir plašs makrobiotisko recepšu klāsts, kurā katrs atradīs sev piemērotākos ēdienus.

 

Maija Gogulana. Veselības likumi : izdziedināšanās ir iespējama!. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2011
Grāmatas autore trīs reizes savā dzīvē saskārusies ar diagnozi – vēzis un nolēmusi cīnīties par savu dzīvību. Šajā grāmatā autore aicina iepazīties ar japāņu profesora Kacudzo Niši Veselības sistēmu un tās pērli - sešiem veselības likumiem, kuru ievērošana ikdienā nodrošina stipru veselību un ilgu dzīvi. Grāmatā sniegta informācija arī par apbrīnojamo dabas dāvanu - mikroelementiem, kas nepieciešami cilvēka organismam.

 

Andreass Morics. Atmet diētas - sāc dzīvot! : ķermeņa svara dabiska regulēšana. - Rīga : Lietusdārzs, 2013
Grāmatas autors uzsver: lai stabilizētu veselību, nav nepieciešami nežēlīgi treniņi un diētas! Svarīgākais ir daudz kas cits: laba pārtika, veselīgs miegs, pareizi atjaunota enerģija, saskaņa ar sevi un citiem.

 

Inese Ziņģīte. Speķītim nav ne vainas jeb Atziņas veselīgai dzīvei. - Rīga : Jumava, 2013

Garš, veselīgs mūžs - kā to sasniegt? Un kas ir tās atslēgas, kas dažiem cilvēkiem ļauj būt fiziski un garīgi mundriem līdz sirmam vecumam? Pa daļai to nosaka no vecākiem mantotie gēni, modernā medicīna un zāles. Tomēr svarīgs ir arī dzīvesveids, zināšanas un prasme dzīvot veselīgi. Par to šajā grāmatā sarunājas Inese Ziņģīte un profesors Anatolijs Danilāns.

 

Jurijs Guščo. Ilgmūžības seifa 12 atslēgas jeb Pasaules Pilsoņa dzīve. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2011

Grāmatā aplūkotas 12 "atslēgas", kuras pareizi izmantojot, iespējams būtiski pagarināt aktīvās ilgdzīvošanas periodu: 1 - elpošana, 2 - ūdens, 3 - kustības, 4 - uzturs, 5 - psiholoģija, 6 - attīrīšanās, 7 - dzīvesvietas ekoloģiskais statuss un dzimšanas laiks, 8 - darbs, 9 - iedzimtība, 10 - medicīniskā aprūpe, 11 – izglītība, 12 – derīgie un kaitīgie ieradumi. Grāmata aicina no veselības „patērētāja” kļūt par tās „radītāju”.

 

Sebastjans Kneips. Ūdensdziedniecība : nostiprinām imunitāti un ārstējam slimības. - Rīga : Vieda, 2011
Ūdensdziedniecības pamatā ir ģeniāli vienkārša pieeja - novērst slimību cēloņus, nevis simptomus. Grāmatā iekļauti Kneipa ūdensdziedniecības paņēmieni, kas ir pielāgoti izmantošanai mājas apstākļos - kā pareizi iet vannā, veikt ietinumus, aplaistīšanos, likt kompreses, gatavot un lietot zālīšu uzlējumus dažādu slimību ārstēšanai.

 

 Anna Vigmora. Diedzējumi uzturā : kā audzēt un izmantot diedzējumus, lai uzlabotu veselību un paaugstinātu imunitāti. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2012

Grāmatas autore savu mūžu veltījusi cilvēku izglītošanai, mācot par dabiskas, dzīvas pārtikas labvēlīgo ietekmi uz veselību. Viņa daudzus gadus eksperimentējusi, lai atrastu, kā vienkārši un lēti izaudzēt veselīgus, barības vielām bagātus augu valsts produktus un kā no tiem pagatavot ēdienus un dzērienus. Dīgsti ir dzīvs uzturs, kas organismā rada sārmainu vidi, turklāt dīgstos negaist vitamīni un uzturvielas, salīdzinot ar lielveikalā nopērkamiem dārzeņiem.

 

Pilnu literatūras sarakstu meklēt šeit: