MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Jaunās grāmatas bibliotēkā

Papildināts 2014. g. 03. aprīlī
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Jaunās grāmatas bibliotēkā

Gregs Bradens. Savu patiesību meklējot : mūsdienu zinātne un cilvēces vēstures apslēptās mācības. - Rīga : Lietusdārzs, 2014

Gandrīz 30 gadus Gregs Bradens tālos kalnu ciematos, nomaļos klosteros un aizmirstos rakstos ir pētījis noslēpumainas tradīcijas un skaidrojis to saistību ar mūsdienām. Grāmata “Savu patiesību meklējot” ir autora jaunākais darbs, kas noderēs ikvienam, kurš meklē veidu, kā atklāt savu īsto potenciālu. Autors aicina atteikties no robežām - zinātnes, reliģijas, aizspriedumu un pieņēmumu uzliktajiem slogiem. Viņš mudina pieņemt daudz vispusīgāku pasaules skatījumu, apvienojot sen aizmirstas zināšanas, kuras saglabājušās vien nomaļākajās un civilizācijas neskartākajās pasaules vietās, ar mūsdienu zinātnes drosmīgākajiem sasniegumiem.

Ervins Lāslo. Ceļvedis pasaules pārmaiņās. - Rīga : Jumava, 2014.

Grāmatā Ervins Lāslo formulē cilvēces izšķiroši izvēli - dzīvot pēdējo aizejošas, novecojušas pasaules vai pirmo jaunas, ilgtspējīgas pasaules dekādi. Dr. Lāslo piedāvā jaunu "realitātes karti" kā ceļvedi pasaules pārmaiņās, ko pašlaik piedzīvojam. E.Lāslo skaidro, ka mūsu pasaulē ir sācies Dižpavērsiens un mūsu pašreizējā realitāte ir būtiski jauna: nopietnas klimata pārmaiņas, globālas korporācijas, industrializēta lauksaimniecība, izaicinot mūs mainīties līdzi strauji mainīgajai pasaulei, lai neietu bojā.

Otto Ozols. Theodorus. Deja ar ziloņzivi. - Rīga : Atēna, 2014.

 Grāmatas „Latvieši ir visur” autora jaunā grāmata. Autors atklāj, ka šajā darbā ir daudz vairāk dēku un kaislību, mazāk vēstures, bet valoda vēl skarbāka. Šoreiz stāstā iesaistās arī valdzinošs, sirsnīgs portugālis, apņēmīgi vācieši, aukstasinīgi somi, drosmīgi igauņi un, protams, burvīga latviete. Taujāts, vai saturiski šis darbs turpina „Latvieši ir visur” tēmu, proti, par latviešiem, kas stāvējuši klāt pie daudziem svarīgiem vēsturiskiem notikumiem, autors atbild noraidoši. „Grāmata neturpina šo tēmu, taču viens gan ir palicis nemainīgs – es joprojām ļoti mīlu Latviju.”

Irina Tomsone. Mēness dūriens. - Rīga : Alis, 2014

Aktrise un pedagoģe Irina Tomsone ir ne tikai lieliska raksturlomu tēlotāja, bet arī izveicīga stāstniece, un viņas atmiņu un eseju krājums ir tam tiešs pierādījums. Bērnības ainas, skolas gaitas, aktiermeistarības studijas Pēterburgā, toreiz Ļeņingradā, un stāsts par radošo mūžu trijos Latvijas profesionālajos teātros, darbā ar pašdarbības kolektīviem savijas veiklā valodā ar kolorīta, reizēm smeldzīga, humora „piedevu”. Personīgās dzīves lappuses pāršķirtas ar saudzīgu roku, atklājot tikai tās atziņas un situācijas, kas patiešām varētu noderēt jebkuram, no kā mācīties un izdarīt viedus secinājumus ieteicams katram.

Mišela Morena. Madame Tiso. Slavas cena. - Rīga : Kontinents, 2014.

1788. gadā gudrās un ambiciozās Marijas Tiso muzejs rāda ne tikai Francijas slavenākās personas, bet arī modernākos tērpus, svaigākās tenkas un politikas jaunumus. Viņas klienti nāk no visdažādākajiem slāņiem, taču mākslinieces sapnis ir piesaistīt Marijas Antuanetes un Luija XVI uzmanību. Smagi un neatlaidīgi strādājot, Marija iekļūst spožajā galma dzīvē, kas ļoti atšķiras no viņas mājām Tempļa bulvārī.

Mišela Morena autentiski uzbūrusi ainas no diženas ēras, veikli savijot savu stāstījumu ar fragmentiem no aizraujošas, bieži vien baisas drāmas, kas norisinās vienā no pasaules vēstures nežēlīgākajiem periodiem – lielās Franču revolūcijas laikā. Talants darināt vaska figūras glāba viņas dzīvību un saglabāja nākotnei ietekmīgu personu tēlu galeriju. 

Pārējās jaunās grāmatas skatīt šeit: