MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2013

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2013

26. martā Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā notika noslēguma pasākums Vecāku žūrijas lasītājiem. Pavisam Alsungas, Kuldīgas, Skrundas novadā piedalījās 20 Vecāku žūrijas eksperti. 

Žūrijas noslēgumā lasītājiem tika piedāvāta tikšanās ar psiholoģi Gitu Veisu. Sarunās akcents tika likts par dzīvošanu šeit un tagad un prasmi novērtēt un saskatīt skaistumu ikdienā un par lietām, kuras mums katram jāizdara šodien, negaidot rītdienu, kā arī tika runāts par bērnu/pusaudžu savstarpējām attiecībām skolā. Tika pārrunāta katra grāmata, bet lielāka uzmanība tika pievērsta grāmatām „Pirms es krītu” un „Eža elegance”. 

Vecāku vērtētākās grāmatas:

1. vieta – "Pirms es krītu", Lorena Olivera, "Zvaigzne ABC"
2. vieta – "Ezera Annija", Kitija Krauzere, "liels un mazs"
3. vieta – "Eža elegance", Mjūriela Barberī, "Omnia Mea"

Lasīšanas veicināšanas programmu "Bērnu un jauniešu žūrija" jau 14 gadus visā valstī īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar Latvijas Bibliotekāru biedrību, Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Savukārt, ilgi gaidītais lielais žūrijas noslēguma pasākums, kurā piedalīsies gandrīz 500 Alsungas, Kuldīgas un Skrundas novadu žūrijas lasītāji no 1. līdz 12. klasei,  notiks 23. aprīlī plkst. 12.00 Kuldīgas Kultūras centrā, sadarbībā ar Kuldīgas Jauniešu domi.  Pasākuma īpašie viesi – Sabīne Berezina un Rassell.

Attēlā Gita Veisa kopā ar "Vecāku žūrijas" dalībniekiem. Foto Gita Reboka