MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Jaunas grāmatas bibliotēkā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Jaunas grāmatas bibliotēkā

Līdz ar pavasara atnākšanu bibliotēka saviem lasītājiem piedāvā jaunu, aizraujošu grāmatu klāstu ikvienai gaumei.

Pazīstamās rakstnieces Šarlotes Linkas romānu cienītājas priecāsies izlasīt triloģijas par kādas Austrumprūsijas dzimtas likteni  noslēdzošo daļu "Mantinieki"

Bibliotēkā pieejams ir arī jaunākais latviešu rakstnieces Ingas Ābeles romāns "Klūgu mūks", kurā galvenā varoņa prototips ir izcilais latgalietis, latvietis Francis Trasuns - katoļu priesteris, valstsvīrs un literāts.

Pagājuši vairāk nekā 50 gadi, kopš Latvijā tika izdota akadēmiskā gramatika, bet valoda un valodniecības teorija šinī laika posmā ir piedzīvojušas pārmaiņas. Tāpēc gluži loģiska bija nepieciešamība pēc jauna latviešu valodas gramatikas izdevuma. "Latviešu valodas gramatika"  izstrādāta LU Latviešu valodas institūtā piesaistot kā Latvijas Universitātes, tā arī citu augstskolu akadēmisko personālu.

Pie lasītājiem nonācis kārtējais iemīļotās autores, žurnālistes Līgas Blauas darbs, šoreiz par profesoru Jāni Stradiņu grāmatā "Jānis Stradiņš. Ceļš cauri laikiem." Jānis Stradiņš autorei lūdzis studēt ne vien viņa mūža 80 gadus, bet arī Latvijas Organiskās sintēzes institūta vēsturisko attīstību, kas Līgai Blauai izdevies tik meistarīgi, ka viņa spējusi popularizēt grūti atdzīvināmo zinātnes jomu.

Domājot par pavasari un rosīšanos dārzā, aicinām sarosīties un uz bibliotēkas lasītavu nākt visus, kurus vienaldzīgus neatstāj peonijas. Bibliotēka ir iegādājusies vērtīgo Aldona Vēriņa grāmatu "Latvietis un viņa peonijas".  Grāmatas autors, bioloģijas zinātņu doktors, valsts emeritētais zinātnieks dalās savā bagātīgajā peoniju audzēšanas pieredzē un sniedz vērtīgus padomus lasītājiem, 480 lappusēs aprakstītas 1200 šķirnes. Bagātīgi ilustrētajā izdevumā ir vairāk nekā 700 fotoattēlu.

Ar citiem jaunumiem varat iepazīties šeit http://kuldiga.biblioteka.lv/Alise/