MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Vērtīgi padomi ikvienai sievietei!

Papildināts 2014. g. 07. martā
FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Vērtīgi padomi ikvienai sievietei!

Sievietes gadagrāmata 2014. - Rīga : Jumava, 2013

Iedvesma katrai sievietei bagātināt dzīvi ar jaunām zināšanām un sajūtām. Kā ieklausīties sirdsbalsī un tulkot sapņus? Ko zodiaka zīmes stāsta par tavu seksualitāti? Kā augt līdzi bērniem? Aromterapijas noslēpumi ķermeņa un prāta harmonijai. Padomi dārza darbos. Receptes no saulainās Sicīlijas.

Mireija Giljāno. Francūzietes visos gadalaikos : noslēpumu, recepšu un baudas gads. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2009

Mācība par to, kā, ņemot vērā gadalaikus, gatavot ēdienu un baudīt dzīvi, kā gūt prieku no visa, ko tā sniedz. Lasīt šo grāmatu nozīmē vismaz uz laiku mainīt domāšanas veidu, skatījumu uz dzīvi un attieksmi pret ēšanu.

Ilze Liepa. Liepas metode : ķermeņa filozofija. - Rīga : Jumava, 2013.
 Ilze Liepa ir pasaulē pazīstama baletdejotāja. Viņa atklāj savu īpašo “ķermeņa filozofiju” – kā katram iemīlēt katram savu ķermeni, kā iegūt eleganci un graciozitāti. Grāmata komplektā ar vingrojumu ierakstu.

Sjaolaņa Džao. Tradicionālā ķīniešu medicīna sievietēm: mēness atspīdumi ūdenī. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2011

Kā iedibināt harmoniskas attiecības ar savu ķermeni un emocijām, atgūstot vitalitāti un veselību. Veicot pavisam nelielas izmaiņas ēšanas paradumos, dzīvesveidā un attieksmē pret apkārtējo pasauli, mēs varam būtiski uzlabot savu veselību.

Iepazīsti savu ķermeni : Veselības rokasgrāmata sievietēm. - Rīga : Atēna, 2001.
Vai kādreiz, atgriežoties no ārsta apmeklējuma, galva tev nav bijusi pilna ar neatbildētiem jautājumiem? Vai tev pietrūkst informācijas par fizisko veselību un par to, kā izvairīties no slimībām? Dzīve mainās, rodas jaunas zināšanas, mainās sieviešu attieksme pret ķermeni un veselību. Mācies sevi "pazīt no iekšpuses" un uzticēties savām izjūtām!

Džeks Kenfīlds. Kā cāļa zupa sievietes dvēselei : stāsti, kas sasildīs sirdis un modinās sievietes pašapziņu. - Rīga : Aplis, 2000

Stāsti, kas godina sievietes spēku un atklāj sievietes dvēseles skaistumu. Iegūsti prieku un atbalstu, lasot par laulību, māti, novecošanu, paaudžu maiņu, attieksmi, pašcieņu, prieku un augstāko saprātu!

Klarisa Pinkola Estesa. Sievietes, kuras skrien ar vilkiem : pirmatnējās sievietes spēku meklējot. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2012
Stipra sieviete daudzējādā ziņā līdzinās vilcenei: viņai piemīt nekļūdīgs instinkts, gudrība un drosme. Diemžēl aplamas vērtību sistēmas šo pirmatnējo spēku ir apspiedušas. Mūsdienu modernā sieviete biežāk jūtas pazudusi, apdraudēta un vāja, nevis iekšējas pārliecības un drosmes iedvesmota. Kā atjaunot saikni ar dabisko būtību? Lasot ceļa zīmes, kas ieaustas sensenās pasakās, mītos un teiksmās, atkodē Pirmatnējo Sievieti sevī!

Rolfs Herkerts. Mazā jogas un meditācijas grāmata. - Rīga : Jāņa Rozes apgāds, 2008
Šī grāmata domāta sievietēm, kas vēlas iegūtu lokanību, apgūt pareizas elpošanas un meditācijas pamatus, kā arī dažādas grūtības pakāpes jogas vingrinājumus. Tie neprasa daudz laika un vietas. Grāmatā sniegtie padomi ļaus rast iekšējo līdzsvaru, mieru un paļāvību, kā arī vairos enerģiju un spēku.

Gita Balode. Dziedinošā pirts. - Rīga : Zvaigzne ABC, 2003

Ieteikumi veiksmīgai pirts procedūrai: enerģētiskā saderība pērējam ar peramo, slotiņu izvēle, dūņu, medus, koka ripu u.c. dabas materiālu izmantošana, – lai pirts apmeklējums un pēršanās sniegtu ne tikai baudu, bet radītu arī dziedinošu efektu.

Piedāvājam arī dažādus psiholoģijas žurnālus bibliotēkas 1.stāvā!

Pilnu literatūras sarakstu meklēt šeit:

Attēls no brīvpieejas resursiem internetā.