MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kuldīgas un Alsungas novadu bibliotekāri Grāmatu draugu ķēdē

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kuldīgas un Alsungas novadu bibliotekāri Grāmatu draugu ķēdē

18. janvārī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas atklāšanas centrālajā notikumā Grāmatu draugu ķēdē piedalījās arī bibliotekāri no Kuldīgas un Alsungas novada bibliotēkām.

Pasākumā piedalījās vairāk nekā 14 tūkstoši cilvēku no visas Latvijas un arī no ārzemēm – Baltijas valstīm, Vācijas, Zviedrijas, Šveices, ASV, Krievijas u.c. Piecu stundu laikā no LNB vecās ēkas K. Barona ielā 14 uz jauno ēku Mūkusalas ielā 3 no rokas rokā, cilvēkiem dziedot un gavilējot, sirsnīgā atmosfērā tika pārnestas aptuveni 2000 grāmatas. 

Bibliotekāriem bija privilēģija stāvēt ķēdē Latvijas Nacionālās bibliotēkas telpās un arī tur valdīja tikpat pacilāta atmosfēra kā Rīgas ielās - grāmatas no rokas rokā tika padotas ar dziesmu.

Attēlā iemūžināta pēdējā grāmata Grāmatu draugu ķēdē - P.Upenieka "Balandnieki" par Alsungu. No labās - Māra Stepiņa (Kuldīgas bibl.) Iveta Okmane (Vārmes bibl.) Inga Brūvere (Kuldīgas bibl.), Gunta Grundmane (Kuldīgas bibl.), Ausma Caune (Alsungas bibl.), Laima Ostele (Kuldīgas bibl.), Lāsma Veigelte (Priedaines bibl.), Hedviga Šteinberga (Kuldīgas bibl.), Sanita Tilgale (Kuldīgas bibl.) un pa vidu mūsu mazie bibliotēkas draugi Elīza Janita un Jana Brūvere, fotografēja Daina Girvaite (Pelču bibl.).

FOTO