MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

NONKONFORMISMS GRAFIKĀ 1944-1990 Mākslas namā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
NONKONFORMISMS GRAFIKĀ 1944-1990 Mākslas namā

 

 

No 14.11. – 28.11. Kuldīgas Mākslas namā (1905. gada ielā 6) apskatāma  izstāde  "Nonkonformisms grafikā 1944-1990" , kas ir Latvijas Nacionālās bibliotēkas, muzeju un arhīvu kopdarbs.

Projekts ir īpašs ar to, ka Izstādē eksponētas projekta finansēto restaurēto grafikas darbu digitālās kopijas no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja, Latvijas Nacionālās bibliotēkas, Latvijas Okupācijas muzeja, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja, Latvijas Kara muzeja, Cēsu Vēstures un mākslas muzeja un Latvijas Nacionālā arhīva kolekcijām.

Nonkonformisms mākslas teorētiķu formulējumos nereti tiek traktēts kā samērā "izplūdis" termins, ko iespējams dažādi skaidrot. Projekta eksperte, mākslas zinātniece Inta Pujāte: " Plašākajā nozīmē Latvijas māksla ir nonkonformistiska pēc būtības, jo nostājas pretī sociālpolitiskajai situācijai."

Izstādē ir skatāmi Māra Ārgaļa, Ādolfa Zārdiņa, Indriķa Zeberiņa, Ivara Poikāna, Lolitas Zikmanes, Māra Subača, Jura Dimitera, Ilmāra Blumberga, Kurta Fridrihsona, Alfeja Bromulta, Eduarda Sidraba un citu mākslinieku grafikas darbi no visu sadarbības partneru kolekcijām. 

Attēlu galerija "Nonkonformisms grafikā"