MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Pētera Sidara personālizstāde „ Es pienāku klāt”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Pētera Sidara personālizstāde „ Es pienāku klāt”

No 4. jūlija līdz 5. augustam Kuldīgas Mākslas namā būs apskatāma Pētera Sidara personālizstāde „Es pienāku klāt”.

Mākslinieks Pēteris Sidars savulaik mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Keramikas nodaļā, beidzis Dekoratīvās mākslas un interjera nodaļu, kā arī Latvijas Mākslas akadēmiju. Strādājis arī Kuldīgas mākslas skolā par pedagogu, kas pēc studijām bija viņa pirmā darba vieta.

Viņš ir pazīstams mākslinieks ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. Darbi izstādīti daudzviet Eiropā, Amerikā un pat Japānā un Ķīnā.

Var teikt, ka brīvība un radošums ir Pētera Sidara mākslinieciskās daiļrades galvenais motīvs, izteikts ne tikai tekstilmākslā, bet arī citos materiālos - vara stieplē, stikla šķiedrā, kūdras podiņos, karstā līmē, plastmasas sakausējumos, putnu spalvās, čūsku ādās, vārnu ekskrementos. Katrs šāds atradums ir jauna iespēja netradicionālu mākslas darbu tapšanai. Un šīs radošās darbības dēļ mākslinieks Pēteris Sidars dēvēts par novatoru, vairāku tehniku atklājēju un avangarda mākslinieku.

Pēteris Sidars : “Mani darbi nav domāti vēstījumiem vai manifestācijām, vai filozofēšanai, tie nav domāti pastāstīšanai vai iztulkošanai. Mans dzīves stāvoklis, kuru es pieņemu kā kustību, atbilst manu darbu būtībai. Es mēģinu savos darbos radīt prieku un turpināt manās iecerēs aizsākto rotaļu. Saviem darbiem es vairāk piešķiru eksperimentālu raksturu, kuru vēlos turpināt.”

Ar mākslinieku Pēteri Sidaru tiksimies 20. jūlijā plkst. 14:00 Mākslas namā - vislabākajā nedēļas nogalē šovasar „Dzīrēs Kuldīgā 2012”.