MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Izstāde Trīs tuvas tēmas

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Izstāde Trīs tuvas tēmas

Februārī Mākslas nama izstāžu zālē Solveigas Siliņas pesonālizstāde "Trīs tuvas tēmas".

Mākslinieces bērnība pagājusi Kuldīgā, mācītājmājā - Kalna ielā 14, kurā veidojusies arī viņas estētiskā pieredze. Vecā māja ar dakstiņu jumtu un krāšņais dārzs, kas agrā pavasarī noklāja zilo sniegpulkstenīšu tepiķi un kļavas ziedus, bet rudenī dāvāja kastaņus, ābolus un krāsainas lapas, atgādināja teātra dekorācijas. No sētas viņa redzēja divas baznīcas, savu skolu ar sarkaniem gotikas stila logiem un lielāko brīnumu - Alekšupīti, kuras ūdeņi mainīja krāsu, atkarībā no tūkfabrikā todien krāsotās dzijas.

17 gadu vecumā pārcēlusies uz dzīvi Ventspilī.

1998.gada rudenī ar ASV Miera korpusa finansējumu un Ventspils dzejnieču darbiem tapusi izstāde “Soma”, kurā Solveigas Siliņas fotogrāfijas ilustrē dzeju un ir pirmā radošā pašizpausme.

1999.gada vasarā, mākslas terapijas nometnē Vērgalē sākusi  zīmēt mandalas (zīmējumi aplī) un izgājusi pašterapiju ar fotogrāfijām, kas rezultējas foto personālizstādē ”Jūra un krasts”.

2003.- 2004 gadā, studējot maģistratūrā daiļrades psiholoģiju, aizrāvusies ar zīda apgleznošanu. 2008.gadā Ventspils Amatu mājā tapusi personālizstāde ”Refleksijas zīdā un fotogrāfijās”, kurā skatāmi apgleznots zīds un fotogrāfijas.

2008.gada rudenī sākusi mācīties akadēmisko zīmēšanu pie grafiķes Mārītes Klušas, bet 2009.gadā - mācīties gleznot ar eļļu un piedalījusies Ventspils tēlotājmākslas studijas biedrības ,,VINcenta’’ dibināšanā, kurā darbojusies vairākus gadus.

2011.gadā Ventspils centrālā bibliotēkā izstādījusi savu pirmo gleznu personālizstādi ”Logu iekšējā un ārējā dzīve”.  

2012. gada Kuldīgas bibliotēkas personālizstāde ”Trīs tuvas tēmas” ietver 3 tēmas: 1.”Logu iekšējā un ārējā dzīve”, kurā logi un māksliniece izdzīvo dažādus gadalaikus; 2.”Tuvums’’, kurā ir stāsts par tuvo un tuvajiem; 3. ”Atgriešanās punkts” ir vietas un objekti, kuros māksliniece mēdz apzināti atgriezties, lai satiktos ar sevi...


Filozofs Martins Bubers ir sacījis, ka ”visa dzīve ir satikšanās ... Starp gleznas vērošanu un satikšanos mēs esam tas, ko esam redzējuši ...”