MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Dzidras Baumas gleznu izstāde Tukuma sveiciens Kuldīgai

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Dzidras Baumas gleznu izstāde Tukuma sveiciens Kuldīgai

Māklsiniece dzimusi Jelgavā 1930. gada 28.martā. Pirmās mākslas iemaņas ieguvusi no mākslinieka Aleksandra Mihailovska, kas strādājis par zīmēšanas skolotāju Galvaspilsētas Rīgas Maija 8. pamatskolā.
Mācījusies 2. Rīgas vidusskolā un gleznojusi Rīgas Pionieru pils studijā mākslinieka Jāņa Skuča vadībā.
Vienu gadu mācījusies J.Rozentāla mākslas vidusskolā, tikpat ilgi arī brīvklausītāja LU MA.
1966. gadā beigusi Latvijas Universitātes vēstures fakultāti.
Strādājusi par skolotāju Pļaviņu skolā (1954-1961), Rīgas 312. vidusskolā, līdzstrādnieci un direktora vietnieci Tukuma mākslas un novadpētniecības muzejā (1961-1963).

Glezno figurālas kompozīcijas, ziedus, ainavas, portretus, akvareļus eļļas un akrila tehnikā.Ražīga māksliniece. Darbu skaits vērtējams tūkstošos. Lielu popularitāti iemantojusi tieši ar ziedu gleznojumiem.
Jūtīga emocionāla māksliniece, kas savos darbos fiksē arī dramatiskus pārdzīvojumus, atklājot tos ar noskaņu gleznojumiem. Stingri ievēro akvareļtehnikas specifiku - brīvu pludinājumu apvieno ar kompozīcijas un zimējuma stingrību. Laika gaitā izveidojies ipašais Dzidras Baumas gleznošanas stils.
Nozīmīgākās personālizstādes bijušas Tukuma, Valmieras, Ventspils un citu rajonu muzejos, kā arī Personālizstādes Rīgā 1980, 1985, 1990 u.c.
Piedalījusies republikāniskajās un starprepublikāniskajās un Vissavienības akvareļizstādēs. Bijusi personālizstāde Pērnavā, ka arī ASV Garezera Latviešu centrā.
Dzidra Bauma ir Mākslas Savienibas biedre no 1970.gada.