MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Kuldīgā disuktē par lasīšanu un e-grāmatu iespējām

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Kuldīgā disuktē par lasīšanu un e-grāmatu iespējām

12. aprīlī Kuldīgas Mākslas namā notika “3td e-grāmatu bibliotēkas” piecu gadu jubilejai veltītā diskusija “Kā nēsāt pustūkstoti grāmatu kabatā?” par lasīšanu un digitālajām iespējām, kurā pulcējās Kurzemes reģiona bibliotekāri un nozares speciālisti.

Diskusijā piedalījās Eiropas Parlamenta deputāte un 3td.lv tiešsaistes bibliotēkas vēstniece Dace Melbārde, Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Daina Girvaite, izdevniecības "Latvijas Mediji" valdes locekle Evija Veide, rakstniece Laura Vinogradova, Kuldīgas Centra vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Ilze Roberta, Kultūras informācijas sistēmu centra 3td.lv projekta koordinatore Agrita Sagalajeva. Diskusiju vadīja Itija Vespere.

Saruna bija plaša un iedvesmojoša, sniedzot skaidru ieskatu lasīšanas un e-grāmatu jautājumos. Pirmkārt, tika apspriesti jautājumi par jauniešu iesaistīšanos lasīšanā un e-grāmatu popularizēšanu, kur aktīvu lomu jāuzņemas skolotājiem un bibliotekāriem, kuri ikdienā strādā ar jauniešiem. Diskusijas turpinājumā tika izvirzīti jautājumi par e-grāmatu pieejamību un tās nozīmi lasītājiem, kā arī par e-grāmatu platformas 3td.lv darbību un tās potenciālu gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Eksperti vienojās, ka digitālās tehnoloģijas un e-grāmatas piedāvā plašas iespējas veicināt lasīšanas kultūru un saglabāt literāro mantojumu latviešu valodā. Diskusija ne tikai uzsvēra esošās situācijas aspektus, bet arī piedāvāja risinājumus un idejas tās uzlabošanai un attīstībai nākotnē.

Dalībnieki savā starpā apmainījās ar pieredzi un viedokļiem, radot stimulu turpināt diskusiju par šiem būtiskajiem jautājumiem arī nākotnē. Kopumā tas bija ideju un perspektīvu apmaiņas process, kas izceļ lasīšanas un digitālo inovāciju nozīmi literatūras un kultūras mantojuma nākotnes veidošanā.

Šī gada 7. janvārī apritēja pieci gadi kopš ikvienam 3td e-grāmatu bibliotēkas vietnē www.3td.lv ir iespēja bez maksas legāli lasīt dažādu žanru un tematikas literatūru latviešu valodā tiešsaistē visā pasaulē. Piecu gadu laikā pakalpojumu izmantojuši jau gandrīz 20 000 lietotāji, kas reģistrējušies 3td.lv un kopā e-grāmatas lasīšanai ņēmuši 155 690 reizes.