MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēkā notiks diskusija par pieņemšanu kopā ar Kārli Streipu

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēkā notiks diskusija par pieņemšanu kopā ar Kārli Streipu

26. aprīlī, plkst. 17.00, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā notiks sarunu cikla "Demokrātija un iekļaušanās bibliotēkā" diskusija "Ko es izdarīju nepareizi? Saruna par atklāšanos un viendzimuma ģimenēm sabiedrībā". Diskusiju vadīs pazīstamais žurnālists Kārlis Streips, kurš piedāvās plašu skatu uz šo jautājumu, analizējot gan personīgās, gan sabiedrības perspektīvas, lai radītu dziļāku izpratni un veicinātu atvērtu sarunu.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja kopīgi pie kafijas tases dalīties ar savu viedokli un uzklausīt dažādus skatupunktus par šo būtisko jautājumu. Dalība būs iespējama gan klātienē bibliotēkā, gan attālināti, izmantojot Zoom platformu. Lai reģistrētos diskusijā un piedalītos, apmeklējiet šo saiti: https://ej.uz/diskusija_kuldiga24. Diskusijas apvienos gan klātesošos bibliotēkā, gan dalībniekus no attāluma, piedāvājot visiem iespēju kopīgi dalīties domās un idejās.

Pasākumu cikls "Demokrātija un iekļaušanās bibliotēkā” tiek organizēts sadarbībā ar Kurzemes NVO centru, projekta "Eiropas izaicinājums" (The Europe Challenge) ietvaros. Šis pasākumu cikls ir vērsts uz ideju apmaiņu, sociālo iekļaušanu un pilsonisko aktivitāti, tādējādi veicinot demokrātijas attīstību sabiedrībā. Bibliotēka kā šādu pasākumu centrs nodrošina plašu platformu dažādu viedokļu un domu izpausmei, tādējādi veicinot iekļaujošu un atvērtu diskusiju kultūru. Vairāk: https://ieej.lv/dM1Yn

*Diskusiju tēmas ir izvēlētas pēc sabiedrības aptaujas rezultātiem (Kuldīgas Galvenā bibliotēka 2024).

“Eiropas izaicinājums” (The Europe Challange) ir gadskārtēja programma, kas pulcē kopā bibliotēkas un kopienas visā Eiropā, lai risinātu aktuālas problēmas to vietējos reģionos. Programmu pirmo reizi izveidoja 2020. gadā Eiropas Kultūras Fonds un sadarbības partneri. “Eiropas izaicinājuma” īstenošana tiek atbalstīta ar Fondazione Cariplo, Skotijas bibliotēku un informācijas padomes un publiskiem finanšu līdzekļiem, kas piešķirti caur Anglijas Mākslas padomi.