MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Saruna ”Ūdeņu apsaimniekošana Latvijā”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Saruna ”Ūdeņu apsaimniekošana Latvijā”
10.aprīlī plkst.11.30 Kuldīgas Mākslas namā notiks saruna ”Ūdeņu apsaimniekošana Latvijā” ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Iekšzemes ūdeņu nodaļas vadītāju, projekta LIFE Good Water vadītāju, LU Sociālo zinātņu fakultātes un Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes viesdocētāju, ģeogrāfijas zinātņu doktoru Jāni Šīri.
Vai mēs esam apzināti par mūsu vides un resursu vērtību? Kā mēs rūpējamies par dabu, vienlaikus nodarbojoties ar saimniecisko darbību? Vai domājam, ka Latvijā viss ir kārtībā un mums nav jādara nekas?
Zeme ir vienīgā planēta, kur ūdens pastāv šķidrā veidā, un vairāk nekā 3,6% no Latvijas teritorijas aizņem ūdeņi. Mums ir 12 000 upes un 2256 ezeri, kas lielāki par 1 hektāru.
Kas ir Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Iekšzemes ūdeņu nodaļas darbības pamatā? Kāpēc ir tik svarīgi pētīt, novērtēt un veicināt ūdeņu attīrīšanu? Kādas ir 2024. gada prioritātes saistībā ar mitrāju dzīvotnēm un to nozīme ūdeņu attīrīšanā? Kā cilvēka darbība ietekmē Latvijas upes? Un kāpēc brīvi tekoša upe ir tik liela vērtība?
Šajā sarunā mēs pētīsim šos jautājumus un cenšamies atbildēt uz tiem kopā.