MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Guntas Ruicēnas gleznu personālizstāde bibliotēkā

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Guntas Ruicēnas gleznu personālizstāde bibliotēkā

No 3. līdz 28. aprīlim Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā aplūkojama mākslinieces un  aizputnieces Guntas Ruicēnas gleznu personālizstāde.

Māksliniece Gunta Ruicēna (Freipiča) dzimusi 1946. gadā Talsu apkaimē. Pamatskolā Talsos, kur zīmēšanu pasniedzis izcilais akvarelists Jēkabs Spriņģis, kurš ieteicis turpināt izglītību šajā virzienā. 1960. gadā iestājās Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā. Arī tur bijuši lieliski pedagogi: Edvards Grūbe, Inārs Helmuts, Georgs Barkāns, Gunārs Binde. Skolu beigusi ar izcilību, saņemot rekomendāciju stāties Mākslas Akadēmijā. Diemžēl nopietnas slimības dēļ mācības nācās pārtraukt.

No 1966. gada māksliniece dzīvo Aizputē. Strādājusi rūpnīcā “Kurzeme” par noformētāju. Rūpnīcas kluba interjers, kurā ir arī G.Ruicēnas sienas goleznojums, iekļauts Kultūras mantojuma fondā. Strādājusi kā pedagoģe Aizputes Mākslas skolā.

20 gadu aktīvi darbojusies Liepājas Tautas fotostudijā “Fotast”, ar darbiem piedaloties daudzās starptautiskās izstādēs. Ap 1985. gadu pievērsusies glezniecībai.

Strādā dažādos stilos – no abstarkcionisma līdz fotoreālismam. Māksliniecei svarīgs zīmējums un koloristika. Žanri: klusā daba, ainava, cilvēks u.c. Strādā visdažādākajās tehnikās: guašs, akvarelis, tuša, pēdējos 10 gados visvairāk eļļas glezniecība.

Personālizstādes: Aizputē, Grobiņā, Kandavā, Talsos, Liepājā, Rīgā. Piedalījusies kopizstādēs Latvijā, Baltkrievijā, Vācijā, Šveicē, Zviedrijā, Japānā. Nozīmīgākais darbs – altārglezna Aizputes ev. lut. Jāņa baznīcā.

Mākslinieces darbos dominē miers un Harmonija. Tas ir prieks par Dieva radīto pasauli, kas ir tik brīnišķīga un skaista.