MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

BBC Radio žurnālista Vinsenta Hanta grāmata par Otrā pasaules kara beigu notikumiem Kurzemē

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
BBC Radio žurnālista Vinsenta Hanta grāmata par Otrā pasaules kara beigu notikumiem Kurzemē

Kuldīgas Galvenā bibliotēka pateicas žurnālistam Vinsentam Hantam (Vincent Hunt) par grāmatas "Blood in the Forest: the end of the Second World War in the Courland Pocket" eksemplāra dāvinājumu bibliotēkai.

Šā gada sākumā klajā nākusi britu žurnālista, grāmatas “Fire and Ice: the Nazis' scorched earth campaign in Norway” autora V. Hanta otrā grāmata, kas šoreiz veltīta Otrā pasaules kara beigu notikumiem Latvijā.

Grāmatā stāstīts par Latvijai un latviešiem smagu vēstures posmu, par kuru lielākā daļa pasaules nemaz nenojauš. Kā norāda autors: ““Kurzemes katlā” valdīja asinspirts, nāve un haoss. Tie, kuri izbēga, nevarēja atgriezties. Tie, kuri izdzīvoja, piedzīvoja ilgus un smagus darba gadus Sibīrijā. Tie, kuri slēpās mežos, gadiem ilgi tika vajāti no Padomju armijas puses.”

Vairāk kā divus gadus autors Latvijā vācis intervijas, fotogrāfijas un stāstus, lai, caur aculiecinieku pieredzēto, atspoguļotu patiesos Otrā pasaules kara notikumus Kurzemē.

Daudzi no grāmatā ievietotajiem stāstiem tiek publicēti pirmo reizi: tajā atradīsit bijušās Latvijas prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas atmiņas par došanos bēgļu gaitās; holokaustā izdzīvojušā vēsturnieka Marģera Vestermaņa atmiņas par slēpšanos mežos, kā arī - tēlnieces Artas Dumpes atmiņas par savu dzīvības glābēju un viņa piemiņas iemūžināšanu akmenī Lestenē.

Grāmatu jo īpaši interesantu dara tas, ka tajā publicētas arī intervijas ar mūsu puses ļaudīm (Herbertu Knetu, Jāni Blūmu un Antonu Leščanovu), kas piedalījušies karā un izdzīvojuši.

Grāmatu rezervē Kuldīgas, Alsungas un Skrundas novada bibliotēku kopkatalogā: https://goo.gl/mVNAQ7

Plašāka informācija par autoru un grāmatu V. Hanta vietnē: http://www.vincenthunt.co.uk/author.html