MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Dzidras Lāces grāmata par Zvārdi

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Dzidras Lāces grāmata par Zvārdi

Kuldīgas Galvenā bibliotēka sirsnīgi pateicas autorei Dzidrai Lācei par grāmatas “Zvārde gadsimtu griežos” dāvinājumu!

Grāmatas izdevēju komandas vārdā Daina Tursa raksta: “Grāmata “Zvārde gadsimtu griežos” ir senas, ievērojamas Zvārdes pagasta dzimtas atvases Dzidras Lāces, dzimušas Krieviņas, sirdsdarbs. Autores personiskajā arhīvā glabājas unikālas vērtības, kas sakrātas, uzrunājot, ieinteresējot, aicinot pa Latviju un visu pasauli izklīdinātos zvārdeniekus liecināt par dzimto Zvārdes pagastu un tā ļaudīm. Mums grāmata ir iespēja ar daudzo liecinātāju acīm skatīt notikumus Saldus novada Zvārdes pagastā pusotra gadsimta garumā un vēl senāk!

Tā nav tikai viena pagasta skarba vēsture, kas traģiski atklājas cilvēku likteņos! Šī grāmata, kļūdama par īstu pieminekli padomju varas mērķtiecīgi iznīcinātajam Zvārdes pagastam, īstenībā liecina par visas Latvijas likteni no dzimtbūšanas atcelšanas līdz mūsdienām, liecina par latvieša sīkstumu, spītu, darba tikumu, par varonību, aizstāvot savu zemi, par spēju no jauna radīt vērtības un skaistumu.

Kopīgiem spēkiem Atmodas laikā tika panākts, ka 1993. gadā no aviācijas mērķpoligona Zvārdē izvācās tur 40 gadus saimniekojušie armijnieki, bet pāris gadu atpakaļ domās atbalstījām un pat parakstījām zvārdenieku lūgumu mūsu valdībai neierīkot tur poligonu mūsu armijas vajadzībām.

Kopš 1992. gada Zvārdes pagasts ir atkal Latvijas kartē un atdzimst no jauna! Paldies autorei Dzidrai Lācei par uzticēšanos mums, lasītājiem, un godbijību pret dzīvē notikušo.”