MĒS NODROŠINĀM NEIEROBEŽOTU PIEEJU INFORMĀCIJAI
UN LABU LASĀMVIELU ATPŪTAI
Bibliotēkas paziņojumi:

Bibliotēka aicina mazos kuldīdzniekus uz "Grāmatu startu”

FOTO / VIDEO / PDF / POWERPOINT
drukāt
Bibliotēka aicina mazos kuldīdzniekus uz "Grāmatu startu”

21.februārī plkst. 11:00 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, 3. stāvā tiks gaidīti trīsgadīgie kuldīdznieki kopā ar vecākiem (ģimeni), lai piedalītos programmā “Grāmatu starts”.

„Grāmatu starts” ir lasīšanas veicināšanas  programma bērnudārza vecuma bērniem. To radījis LNB Bērnu literatūras centrs, lai grāmatas būtu pieejamas ikvienam, lai veicinātu pašos mazākajos bērnos interesi par lasīšanu un „parādītu ceļu” uz bibliotēku. Ar LNB Atbalsta biedrības palīdzību programma uzsākta 14 Latvijas bibliotēkās.

Projekta laikā ģimenes, kurās aug 3 gadus veci bērni, tiek aicinātas uz bibliotēku, kur bērni tiek iepazīstināti ar bibliotēku un grāmatām interesantā un aizraujošā veidā. Kā atzīst LNB Bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova: ”Mēs gribam iepazīstināt ar grāmatām, kas spēj aizraut mūsu bērnus, lai viņi tās lasītu jau no mazotnes nevis tāpēc, ka tā vajag vai pieaugušie tā grib, bet tāpēc, ka tas ir interesanti. Mēs gribam, lai jaunie vecāki atgrieztos bērnībā un kopā ar saviem bērniem piedzīvotu skaistus kopābūšanas brīžus.”

 Tikšanās noslēgumā katrs bērns saņem “Grāmatu starta” komplektu: mugursomu, lasāmgrāmatiņu un rotaļlietu - projekta simbolu pūčulēnu, kā arī brošūru vecākiem par kopā lasīšanu un bērnu lasītprieka veicināšanu. Saņemtā dāvana atgādinās par viesošanos bibliotēkā un aicinās to apmeklēt biežāk.

LNB Atbalsta biedrība saka paldies fondam Ziedot, visiem ziedotājiem un Gulbenes, Kuldīgas, Ludzas un Valmieras pašvaldībām, kas atbalstījušas programmas īstenošanu.

Informācija un iepriekšēja pieteikšanās pa tālruni 29805698 (Inga).