Mākslas izstāde "Sarkanās kurpītes"

2015. g. 12. oktobrī
Papildināts 2015. g. 12. oktobrī

Izstādes kuratorēm māksliniecēm Ievai Vītolai-Lindkvistai un Aigai Vaitkus domu par izstādi, kurā piedalītos tikai mākslinieces, rosināja dzejnieces Aspazijas 150 gadu jubileja un dzejnieces radošo darbību pavadošais sievietes- cīnītājas tēls.

Lai arī Latvijas teritorijā sievietes gadu ātrāk (1905), nekā Somijā ieguva tiesības piedalīties vēlēšanās, māksliniecēm (I.Vītolai-Lindkvistai un A.Vaitkus) saistošs šķiet jautājums, - cik stabila šajos 110 gados kļuvusi sievietes-mākslinieces pašapziņa, kādas tēmas mākslā sievieti interesē? Varbūt mākslinieka lomai nav dzimuma? Varbūt jebkura cilvēka aizrautīga nodošanās savam aicinājumam nostāda viņu pretdabiskās attiecībās ar sadzīvi un sabiedrību? Uz šiem jautājumiem pieaicinātās izstādes dalībnieces atbild gan ar saviem mākslas darbiem, gan tekstos.

 Gleznotājas, tēlniece, multimediju mākslinieces, kuru daiļrade ir atpazīstama un bez kurām Latvijas mākslas ainava izskatītos nabadzīga, izstādē eksponēs īpaši Sarkanajām kurpītēm radītus un arī jau esošus darbus. Izstādes iecere – nepazaudēt savu iedvesmu un prieku, savas sarkanās kurpītes, mudina šos savas patības mirkļus rast biežāk. Un, ja citādi nevar, - jāzog. / Ieva Rupenheite

Izstāde apskatāma līdz 10.01. 2016.gadam

Ieeja bezmaksas