Izstāde "Balta lapa"

2015. g. 15. jūnijā
Papildināts 2015. g. 15. jūnijā

Ekspozīcijā iekļauti divdesmit astoņu Baltijas jauno mākslinieku darbi, kas atklāj jauniešu subjektīvo skatījumu uz pasauli caur divdimensiāliem (gleznas, video) un trīsdimensiāliem (skulptūras, instalācijas) mākslas darbiem.

Mākslinieki, izvēloties runāt par Baltijas valstīm tik nozīmīgu notikumu kā „Baltijas ceļš”, izstādes „Balta lapa” kontekstā tas nav kalpojis kā šablons, kas viņiem liktu apvienoties vienas tēmas vai formas robežās. Tā ir neierobežotā brīvība, kas mākslinieku necenzētajām idejām ir ļāvusi materializēties.

Viens no eksponēto darbu raksturojošajiem lielumiem ir individuālisms, ko apliecina jauno mākslinieku atšķirīgais skatījums un izjūtas par laikmetu, paužot to ar atšķirīgiem triepieniem, krāsu paleti, formas modulējot no reālistiskām līdz abstraktām, izvēloties sev tīkamāko materiālu arsenālu ekspresiju īstenošanai. Māksliniekus vieno laiks un telpa par viņu dzimtenēs piedzīvotajām kolīzijām.       

Līdztekus šiem jaunajiem māksliniekiem, desmit jaunie, Viļņas Mākslas akadēmijas 3.kursa mākslas kritiķi pierakstīja savus iespaidus. Teksti brīnišķīgi papildina mākslas darbus, paplašina to telpu, padziļina to nozīmi un sniedz papildus krāsas. Un, kad parādās krāsas, lapa vairs nav balta. 

Ieeja bezmaksas