Ivetas Fogeles grafikas un Kabiles pamatskolas mākslas pulciņa bērnu darbi izstādē "Dabas meistardarbnīca

2015. g. 14. maijā

Kā atzīst māksliniece Iveta Fogele: "Lauku bērni ir ļoti talantīgi, atvērti –  tikai viņus jārosina un pareizi jāmāca, pielietojot atbilstošas metodes. Daba ir visģeniālākais skolotājs un mākslinieks – tāda bezgalīga krāsu, ornamentu, formu bagātība – neizsmeļams iedvesmas avots. Iemācoties saskatīt skaisto, tas dod estētisku baudījumu, rada prieka un laimes izjūtu. Var teikt, ka mācāmies Dabas meistarklasē. Svarīgi jau skolā mācīt dizainisku domāšanu, radošu pieeju jebkura jautājuma un situācijas risināšanā, neagresīvu, mierīgu, labestīgu attieksmi pret apkārtējo vidi un dažādām dzīves situācijām.

Strādājot ar prieku un mīlestību, jūtama Dieva klātesamība, kas piepilda darbu ar starojošu gaismas spēku.

Esam pateicīgi un laimīgi par iespēju Jums dāvāt šo skaisto, brīnumaino pasauli."

Māksliniece Iveta Fogele 1984.gadā pabeigusi Teodora Zaļkalna Latvijas Valsts mākslas akadēmijas grafikas nodaļu, kur ieguvusi grafikas specialitāta un mākslinieka grafiķa, pedagoga kvalifikāciju. No 1982.gada piedalījusies izstādēs gan Latvijā, gan ārvalstīs.

Grafikas darbi izstādīti un atrodas privātkolekcijās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Polijā, Čehijā, Bulgārijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, Vācijā, Austrijā, Francijā, ASV, Indijā, Ķīnā.

Grafikas darbu  filigrānais  izpildījums ļauj atklāt oforta tehnikas smalkās nianses un daudzveidīgās iespējas.

Izstādē redzamie darbi izpildīti oforta tehnikā.

Ieeja bezmaksas