Tukuma Mākslinieku grupas darbu izstāde "Kas esi Tu...?

2015. g. 11. februārī

35 grupas dalībnieki iepazīstina ar sevi un prezentē Mākslinieku grupu ar izstādi, kurai dots nosaukums no Jāņa Petera dzejas: "Kas esi Tu?"

Šīs dzejnieka rindas atspoguļo mākslinieka būtību un ir kā vārdos sakoncentrēta Tukuma mākslinieku izteiksme krāsās, līnijās, laukumos, faktūrās un formās. Tukumnieki iepazīstina ar sevi ļoti dažādos mākslas veidos. Izstādē būs apskatāmi gan klasiski gleznojumi, grafikas, gan eksperimenti uz plaknes un ar formu. Tradicionāla keramika un jauni dizaina veidojumi. Restaurētas mēbeles un gaisīgi gleznojumi uz zīda. Visos ir daļa no zemes un daļa no debess. 

Tukuma Mākslinieku grupa dibināta 1983. gadā, bet vēlreiz apvienojušies 2011. gadā. Tajā joprojām ir mākslinieki no tās sākuma posma, kuri jau kļuvuši par klasiķiem, piemēram, Alberts un Ilze Pauliņi, Dzidra Bauma, Imants Kalniņš. Tiem pievienojušies jaunpienācēji no Rīgas - Ingemāra Treija, Maija Matīsa, kā arī mākslinieki no jūrmalciemiem. Grupai arvien pievienojas jaunie mākslinieki - Eglis, Evija Ķirķe, Linda Romanovska, Dace Puga, Ieva Janelsiņa. Viņi iedveš svaigu elpu ekspozīcijai un iedvesmo seniorus.

Lai spožs gaišums Jums no šīs izstādes darbiem!