Mākslinieki no dažādām pasaules pusēm Kuldīgā

2014. g. 19. februārī

Kuldīgas Mākslas Namā (1905.gada ielā 6) no 2014. gada 21. februāra līdz 23. martam ir skatāma  „Marks Rotko 2013” glezniecības kolekcijas izstāde. Kuldīgā izstādītas - 10 autoru 25 gleznas, kuras ir tapušas Starptautiskās rezidences „Marks Rotko 2013” laikā.

Šeit varam redzēt gan ekspresīvi abstraktas kompozīcijas, gan grafiski ornamentālus, konstruktīvus un figuratīvus darbus. Ar meditatīvi ritmisku kompozīciju vai mežonīgu krāsu triepienu palīdzību mākslinieki ir izpauduši savu emociju atspulgus, atklājuši zemapziņas tēlus. Atbrīvojoties no ikdienas rutīnas un iedvesmojoties Daugavpils un Latgales dabā un kultūrvēsturiskajā telpā.*

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekciju sastāda gandrīz 800 vienības dažādos mākslas medijos (glezniecība, grafika, keramika, tekstils). Gandrīz visi autordarbi ir tapuši Daugavpilī. Kolekcijas nepieciešamību modernās mākslas centrā attaisno tās sākotnējā ideja – stāstīt par Daugavpili mākslas valodā. Šoreiz tas tiek darīts Kuldīgā - ārpus Mākslas centra robežām, nodrošinot kolekcijas pieejamību un vairojot individuālo saskarsmi ar mākslu.

Šis ir jau otrais projekts, kurš tapis sadarbojoties  Kuldīgas Mākslas Namam, Kuldīgas Mākslinieku rezidencei  un Marka Rotko centram Daugavpilī.

Piektdien 28.februārī plkst.17.30 ikviens tiek gaidīts uz izstādes atklāšanu ar mūziķes Maijas Līcītes improvizācijām, sarunām un glāzi vīna.

Izstādi iekārtojuši: Ieva Vītola-Lindkvista un Ole Lindkvists.

*Mākslas vēsturnieks Valentīns Petjko

Attēla darba autore Sindija Džeina Merski(Kanāda)