Bērnu grāmatu ilustrāciju izstāde Pilsētas pasakas

2012. g. 19. decembrī

 

No 5. janvāra līdz 27. janvārim Kuldīgas Mākslas namā (1905. gada ielā 6) būs apskatāmas mākslinieces Anitas Paegles bērnu grāmatām veidotās ilustrācijas izstādē Pilsētas pasakas.

Anita Paegle ilustrējusi vairāk kā 20 bērnu grāmatas un izstādē būs apskatāmi trīs cikli no Māras Cielēnas grāmatām Pulksteņu  nakts gaitas, Kad karaliene bija Rigā un Pilsētas pasakas un pasaules pasakas. 

5. janvārī, bērni kopā ar vecākiem tiek aicināti uz šīs izstādes atklāšanu. Tad klātienē būs iespēja iztaujāt mākslinieci kā viņa kļuvusi par bērnu grāmatu ilustratori un kādas grāmatas viņu iepriecinājušas bērnībā. Pacietīgākie bērni radošajās darbnīcā varēs izmēģināt savas prasmes bērnu grāmatu ilustrāciju veidošanā un palīdzēt kādam putnubiedēklim no Pulksteņu nakts gaitām tikt pie pienācīga putnubiedēkļa tērpa. 

Māksliniece ir saņēmusi Jāņa Baltvilka balvu 2005. un 2006.gadā, kā arī Indriķa Zeberiņa prēmiju (2007) un Tallinas ilustrāciju triennāles diplomu (2003). Pastariņa prēmijas laureāte (1993), Latviešu ilustratore Anita Paegle ir vienīgā, kas nominēta 2012.gada Hansa Kristiana Andersena balvai no Baltijas valstīm.