Zandas Martinsones rotu izstāde “Margošanas prieks”

2023. g. 09. augustā

No 9. augusta līdz 30. septembrim Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 1. stāvā aplūkojama kuldīdznieces Zandas Martinsones rotu izstāde “Margošanas prieks”.

“ Droši vien šo nodarbošanos būtu pareizāk saukt par mezglošanu, bet aiz dziļas cieņas pret jauku cilvēku – Mirdziņu, kura, redzot manu nodarbošanos nosauca to par Margošanu, es pieņēmu šo nosaukumu un lietoju tikai tādu.

Viss sākās ar to, ka atradu savas vecās, bojātās krelles un nolēmu tās atjaunot. Kreļļu akmentiņi bija tikai cik nu bija un man vajadzēja atrast kādu iespēju tos papildināt.

Tad man kāds tuvs cilvēks uzdāvināja skaistu akmentiņu rokassprādzi, kuru vēlējos pārtaisīt par kaut ko īpašu šim cilvēkam par godu.

Šīs iespējas meklējot, es atklāju daudz variantu kā veidot un radīt kulonus, piekariņus, rokassprādzes utt.

Nolēmu pamēģināt. No sākuma vienkāršākas, tad ar vien sarežģītākas. Tas mani aizrāva. Man radās vēlme dalīties ar savu margošanas prieku, iepriecināt sev tuvākos cilvēkus, kolēģus un draugus.

Šī nodarbošanās ir lielisks laika aizpildījums garajos ziemas vakaros, lietainajās dienās un, kaut vai garajās televīzijas reklāmas pauzēs.

Varat man neticēt, bet margojot paiet viss dienas gaitā sakrājušais nogurums. Tas kaut kur pazūd un man ir liels prieks, ka man atkal ir sanākusi kāda rota, kuru varu uzdāvināt kādam jaukam cilvēkam.” – tā autore par izstādi.