Bibliotēkas lietošanas noteikumi ārkārtējās situācijas laikā

2021. g. 13. oktobrī
Papildināts 2021. g. 13. oktobrī

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu Nr.720 par ārkārtējās situācijas izsludināšanu valstī, informējam, ka tiek mainīti Kuldīgas Galvenās bibliotēkas, Kuldīgas Mākslas nama un Kuldīgas novada pagastu bibliotēku lietošanas noteikumi.

  1. Bibliotēku pakalpojumi pieejami gan drošajā, gan nedrošajā epidemioloģiskajā vidē sekojošā veidā:
  • Epidemioloģiski nedrošajā vidē (reģistrētajiem bibliotēkas lietotājiem bez derīga Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta) pieejama grāmatu apmaiņa, iepriekš veicot to rezervāciju pa tālruņiem 25618263 vai 63350281, un vienojoties par to saņemšanas laiku pie bibliotēkas, vai rakstot e-pastu ar vēlamo grāmatu nosaukumiem uz biblioteka@kuldiga.lv, obligāti norādot telefona numuru un vārdu, uzvārdu vai lasītāja kartes numuru, vai autorizējoties un veicot grāmatu rezervāciju Kuldīgas novada bibliotēku kopkataloga sadaļā “Mana bibliotēka”. Ja ir nepieciešami autorizācijas dati, tad ir jāaizpilda reģistrācijas forma vietnē www.biblio.kuldiga.lv sadaļā “Reģistrēties bibliotēkā”. Ir iespēja veikt e-pakalpojumus un piekļūt brīvpieejas datoriem, iepriekš piesakoties un rezervējot laiku bibliotēkas apmeklējumam pa tālruņiem 25618263 vai 63350281.  Pagastu bibliotēku kontaktinformācija grāmatu rezervācijai pieejama vietnē www.biblio.kuldiga.lv sadaļā “Pagastu bibliotēkas”.
  • Epidemioloģiski drošajā vidē (bibliotēkas lietotājiem ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu) pieejama grāmatu apmaiņa bez iepriekšējas rezervācijas, lasītavas pakalpojumi, e-pakalpojumi un brīvpieejas datori, obligāti lietojot sejas maskas, ievērojot 2 m distanci un bibliotēkā norādīto maksimālo apmeklētāju skaitu. Maksimālais uzturēšanās laiks pie datora vai lasītavā epidemioloģiski drošajā vidē – 1 stunda. Lai saņemtu bibliotēkas pakalpojumus epidemioloģiski drošajā vidē, apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personas apliecinošu dokumentu, ierodoties bibliotēkā.
  1. Pasākumi bibliotēkās notiek tikai epidemioloģiski drošajā vidē (apmeklētājiem uzrādot derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu).
  2. Bibliotēkā nedrīkst atrasties personas, kurām noteikta pašizolācija, mājas karantīna vai izolācija vai kurām ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.
  3. Visiem bibliotēkas reģistrētajiem lietotājiem joprojām pieejami attālinātie pakalpojumi – attālinātās uzziņas un konsultācijas, brīvpieeja abonētajām datubāzēm, pieeja elektronisko grāmatu e-bibliotēkai www.3td.lv, bezkontakta grāmatu izsniegšanas iespēja ārpus bibliotēkas telpām. Grāmatas nodot iespējams arī grāmatu nodošanas kastē ārpus bibliotēkas telpām. Pagastu bibliotēkās izlasītās grāmatas tiek nodotas bibliotēkas vadītāja norādītajā vietā.
  4. Kuldīgas Galvenā bibliotēka atvērta darba dienās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās no plkst. 10.00 līdz 16.00 bibliotēkā iespējama tikai bezkontakta grāmatu apmaiņa, iepriekš sazinoties pa tālruņiem 25618263 vai 63350281, un vienojoties par grāmatu saņemšanas laiku pie bibliotēkas.
  5. Izstāžu apmeklējums Mākslas Namā iespējams tikai epidemioloģiski drošajā vidē, uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Mākslas Nama darba laiks P., O. - slēgts T. 10.00 - 16.00 C. 10.00 - 16.00 P. 12.00 - 18.00 S. 12.00 - 18.00 Sv. 12.00 - 16.00.
  6. Noteikumi ir spēkā līdz valstī noteiktās ārkārtējās situācijas beigām.