Piesakies lekcijai "Pasaule bez atkritumiem"

2020. g. 10. decembrī

Pirmdien, 14.decembrī, no plkst.14.00 līdz plkst.15.00 Europe Direct informācijas centrs Ventspils un Ventspils Tehnikums aicina piedalīties lekcijā “Pasaule bez atkritumiem”, kas notiks Zoom platformā. Lekciju vadīs Mairita Lūse, Zero Waste Latvija valdes locekle.

Lekcijā varēs gūt ieskatu par dažādu vides un sociālo problēmu risināšanu, ieteikumiem, kā samazināt atkritumu negatīvo ietekmi uz vidi, kā arī iepazīsties ar Zero Waste kustības galvenajiem darbības virzieniem un ieguldījumu vides attīstībā.

Seminārs ir bezmaksas

Pieteikšanās līdz 14.12. plkst. 12:00, sūtot savu kontaktinformāciju uz e-pastu: edic@ventspils.lv vai mobilitate@ventspilstehnikums.lv

Mairitai Lūsei, Zero Waste Latvija valdes loceklei ir maģistra grāds Ekonomiskajā attīstībā un sadarbībā. Stāstot cilvēkiem par Zero Waste un, meklējot risinājumus, kā samazināt radīto atkritumu daudzumu, M. Lūse katru, pat vismazāko darbību un sarunu redz kā sēklu, kura ar laiku spēj izmainīt sistēmu un padarīt zaļo dzīvesveidu par normu un viegli īstenojamu. Viņa uzsver: “Viena no lietām, kas man ļoti patīk Zero Waste kustībā ir tas, ka neviens šeit nav perfekts. Visās Zero Waste lietās mēģinu būt godīga un atklāta. Ja kaut kas nesanāk, tad tā arī saku. Manas burciņas neizskatās tā, kā Pinterestā redzamās, jo daļai neesmu līdz galam noberzusi etiķetes. Man ledusskapī ik pa laikam saskābst piens. Esmu pamanījusi, kā cilvēki taisnojas: “Es gan neesmu īpaši Zero Waste” un tad uzskaita garu rindu lielisku lietu, ko dara savā ikdienas dzīvē. Pat ja tiek darīts maz, man šķiet pat svarīgāk tas, ka 100 cilvēki izmaina vienu mazu lietu savā dzīvesstilā, nevis viens vai divi cilvēki, kas kļūst ļoti zaļi, bet aiziet no sabiedrības.”

Aicinām piedalīties lekcijā, lai iepazītu Zero Waste un padomātu par globālām tēmām. Arī Ventspils Tehnikums šogad ir iesaistījies jaunā Erasmus+ projektā “GLO-VET – profesionālajā izglītībā veicināt globālo atbildību un ilgtspējīgas darbības”. Projekta mērķis ir pielietot jaunas metodes profesionālajā izglītībā, izglītot pedagogus, audzēkņus un attīstīt izglītības iestāžu sociālo un vides atbildību.

Europe Direct informācijas centrs (EDIC) atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkā. EDIC piedāvā iedzīvotājiem vispusīgu bezmaksas informāciju par Eiropas Savienību, dažādas aktivitātes un pasākumus. EDIC Ventspils darbību finansē Eiropas Komisija.

 

Sagatavoja
Vija Baško
EDIC Ventspils
vija.basko@ventspils.lv