ATCELTS! “Ceļazīmes mediju lietošanā”: sarunas ar senioriem par mediju lietošanu un kultūras mantojumu

2020. g. 06. oktobrī
Papildināts 2020. g. 12. oktobrī

PASĀKUMS ATCELTS uz nenoteiktu laiku. 

2020. gada 16. oktobrī plkst. 10.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas nama 3. stāvā (1905. gada iela 6) notiks Eiropas parlamenta deputātes Daces Melbārdes rosināts pasākums “Ceļazīmes mediju lietošanā”, kura mērķis ir tieši senioru un bibliotekāru medijpratības uzlabošana. Pasākuma otrajā daļā neformālā gaisotnē sarunāsimies un muzicēsim kopā ar etnomūziķi un mūzikas pedagoģi Igetu Ozoliņu.

Aicinām līdz 2020. gada 12. oktobrim pieteikties dalībai pasākumā Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā – klātienē bibliotēkā, rakstot uz e-pastu biblioteka@kuldiga.lv vai zvanot pa telefonu 25618263 vai  63350281.

Medijpratība – prasme izvērtēt mediju saturu un citu informāciju –  atpazīt maldinošas ziņas, nereālistiskus reklāmu solījumus un citu safabricētu vai maldinošu informāciju neatkarīgi no tā, vai tā ir pārraidīta televīzijā, izskanējusi radio, publicēta avīzē vai interneta ziņu portālā, atrodama sociālajos medijos vai ir dzirdēta veikalā.

 

Konkurss!

Lai Kuldīgas puses seniorus rosinātu iedziļināties mediju lietošanas jautājumos, aicinām piedalīties konkursā un pastāstīt saviem mediju lietošanas paradumiem un informācijas izvērtēšanu! Divu interesantāko un pārdomātāko vēstuļu autori iegūs dāvanu – laikraksta “Kurzemnieks” 12 mēnešu abonementu. Ar konkursa uzvarētājiem sazināsimies personīgi pa norādīto telefona numuru vai e-pastu. Gaidīsim vēstules elektroniskā pasta adresē biblioteka@kuldiga.lv  vai Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, 1905. gada ielā 6, Kuldīgā, LV - 3301 (personīgi vai pa pastu) ar norādi “Medijpratības konkurss” līdz 2020. gada 9. oktobrim. Konkursa jautājumi:

Kā jūs ikdienā izvērtējat, kurai informācijai var uzticēties un kura ir nepatiesa?

Kur (piemēram, laikraksti, radio, televīzija, interneta portāli, sociālie mediji, radi, draugi un paziņas u.tml.) un ar kādu maldinošu informāciju jūs esat saskāries?