Fotogrāfiju izstāde "Bauskas bibliotēkā modē grāmatas"

2020. g. 14. augustā

No 14. augusta līdz 30. septembrim Kuldīgas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā aplūkojama fotogrāfiju izstāde "Bauskas bibliotēkā modē grāmatas".

Izstādi iedvesmoja 2018. gada nogalē Latvijas Bibliotekāru biedrība (LBB) izsludinātā akcijas “Bibliotekāru mode”.
Bauskas Centrālā bibliotēka savu dalību akcijā pieteica ar fotoizstādi “Bauskas bibliotēkā modē grāmatas”, kas tapa sadarbībā ar talantīgo fotogrāfi, stilisti un imidža dizaineri Danu Rodenkirhenu.

Bauskas Centrālās bibliotēkas darbinieki tika pārvērsti par dažādiem grāmatu tēliem. Dana Rodenkirhena, rūpīgi izvēlējās 11 latviešu un ārzemju autoru grāmatas. Starp izvēlētajiem  grāmatu tēliem sastopami gan mazāk zināmi tēli, gan tādi, kas pazīstami ikvienam, piemēram, “Pelnrušķīte” un “Mērija Popinsa”. Fotogrāfe iepazina bibliotēkas darbiniekus personīgi, lai piemeklētu katram darbiniekam savu tēlu ne tikai pēc vizuālās līdzības, bet, lai tos vienotu arī kopīgas rakstura iezīmes.

Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) izsludinātajā konkursā "Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2019", no 26 iesūtītajiem pieteikumiem, Bauskas Centrālās bibliotēkas izstāde "Bauskas bibliotēkā modē grāmatas" ieguva 3.vietu. Pirmo vietu balsojumā ieguva Kultūras informācijas sistēmu centra un SIA “Tieto Latvia” “3td e-GRĀMATA", kuru aktīvi izmanto arī DNCB lietotāji.