Iniciatīva #DomāDigitāli– ceļvedis digitālās transformācijas procesā

2020. g. 18. maijā

Šogad attālinātam darbam veltītā “Strādā jebkur!” diena ieguvusi pilnīgi jaunu formu un saturu.  No 18. līdz 29. maijam notiks vērienīgs pasākumu kopums ar devīzi #DomāDigitāli, kas veltīts digitālajai transformācijai – procesam, kuru visā pasaulē strauji paātrinājusi ar Covid-19 saistītā ārkārtas stāvokļa ieviešana.

Saprotot, cik nozīmīga Latvijas uzņēmējdarbības turpmākajai attīstībai ir digitālā transformācija, #DomāDigitāli ir iesaistījusies virkne valsts iestāžu un gan Latvijā, gan starptautiski pazīstamu uzņēmumu. #DomāDigitāli mērķis ir palīdzēt Latvijas uzņēmumiem integrēt digitālās tehnoloģijas  uzņēmējdarbībā, veicinot to konkurētspēju un efektivitāti.

Desmit darba dienu laikā notiks attālināti pasākumi, kurus vieno digitālās transformācijas ideja. To tēmas ietver e-uzņēmumu dibināšanu un vadību, digitālās prasmes un rīkus attālināta darba un komunikācijas plānošanai un organizēšanai, e-paraksta dažādās iespējas, kultūru un radošumu digitālajā vidē, digitālā mārketinga pamatus, biznesa uzsākšanu un tirdzniecību e-vidē, grāmatvedības un finanšu pārvaldību. Papildus desmit publiskiem digitālās iedvesmas rītiem jeb darbsemināriem organizāciju pārstāvji varēs pieteikties bezmaksas mentoringa sesijām par dažādiem ar biznesa attīstību saistītiem jautājumiem, kuras vadīs pieredzējuši savas jomas eksperti.

“Ārkārtas situācija un fiziskā distancēšanās viennozīmīgi ir sekmējusi strauju e-komercijas uzplaukumu un pāreju uz attālinātu darbu. Ļoti daudzi uzņēmumi un organizācijas tieši krīzes brīdī spēra pirmos soļus digitālās transformācijas procesā, bieži vien ieviešot pagaidu risinājumus. Tomēr jau tagad daudzi sāk apjaust, cik visaptverošas pārmaiņas ir nepieciešamas, lai izdzīvotu jaunajā – digitālajā laikmetā. Pasākumu kopums #DomāDigitāli citā kvalitātē turpina “Strādā jebkur!” aizsākto tradīciju iepazīstināt sabiedrību ar tehnoloģiju iespējām, mudinot ieviest inovācijas savā darbā,” norāda Microsoft vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

“Aizvadīto mēnešu laikā daudzi no mums ir apguvuši jaunas attālināta darba vai mācību prasmes. Tagad ir īstais brīdis turpināt iesākto. Lai pārvarētu ekonomisko krīzi un atsāktu augšupeju, Latvijas uzņēmumiem ir jāiemācās pilnvērtīgāk izmantot tās priekšrocības, ko sniedz tehnoloģijas un attīstīta datu pārraides infrastruktūra. Līdz šim daudziem uzņēmējiem ir pietrūcis motivācijas, zināšanu un prasmju digitālai transformācijai, ko lielā mēra apliecina arī mūsu projekta “Gudrā Latvija” uzņēmumu digitālā brieduma testa rezultāti. Ar iniciatīvu #DomāDigitāli mēs dodam iespēju uzņēmējiem īsā laikā iegūt zināšanas kā nodrošināt sava biznesa digitalizāciju,” uzsver Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente, profesore Signe Bāliņa.

“Kustības Valsts#196 mērķis ir palīdzēt ikvienam cilvēkam pilnveidot digitālo identitāti un atrast tās vērtību savā, savas uzņēmējdarbības vai novada labklājībā. Datu tehnoloģijas laikmetā vairs nepietiek ar datorlietošanas pamatprasmēm. Tas prasa citu iemaņu un vērtību kopumu un domāšanas veidu.  #DomāDigitāli šobrīd ir viena no nozīmīgākajām iniciatīvām, kā Latvijai ilgtermiņā virzīties uz priekšu. Tā paver iespējas ikvienam būtiski paaugstināt dzīves kvalitāti – dzīvojot jebkurā vietā Latvijā, sasniegt jebkuru vietu pasaulē,” uzsver Einārs Garoza, kustības “Valsts#196” projekta vadītājs.

Ar #DomāDigitāli programmu iespējams iepazīties šeit.

#DomāDigitāli partneri: Microsoft, Accenture, Andris Reizenbergs, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija, Draugiem Grupa, Ekonomikas ministrija, ALTUM, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, LVRTC, Valsts ieņēmumu dienests, Uzņēmumu reģistrs, Banka Citadele, 220.lv (Pigu Group), ELVA, Squalio, Datorzinību centrs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, Kultūras informācijas sistēmu centrs, Cēsu pašvaldība, Tilde, Printful, Roadgames.com, Desktime.com.

 

Plašāka informācija:
Kaspars Līcītis,
mediju attiecību konsultants
Tālr.: 29660003
E-pasts: kaspars.licitis@mrsgrupa.lv