Attālinātā grāmatu izsniegšana

2020. g. 16. martā
Papildināts 2020. g. 18. martā

Saskaņā ar Ministru kabineta lēmumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu valstī, reaģējot uz koronavīrusa COVID-19 izplatīšanos Eiropā un Latvijā, informējam, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim ir slēgta Kuldīgas Galvenā bibliotēka, visas Kuldīgas novada bibliotēkas pagastos, kā arī Kuldīgas Mākslas nams. Visi publiskie pasākumi, izstādes un nodarbības tiek atceltas.

Grāmatas (arī galda spēles un filmu DVD) var saņemt kādā no šiem pieejamiem attālinātās apkalpošanas veidiem:

  • autorizējoties mūsu e-kataloga sadaļā “Mana bibliotēka”. Katalogā jāatrod sev interesējošas grāmatas, jāveic darbība “Pasūtīt”. Dienas laikā ar Jums sazināsies, lai vienotos par grāmatu saņemšanas laiku pie bibliotēkas. Ja ir nepieciešami autorizācijas dati, tad ir jāaizpilda reģistrācijas forma vietnē www.biblio.kuldiga.lv sadaļā “Reģistrēties bibliotēkā”.
  • zvanot uz numuru 25618263 vai 63350281, un pa tālruni pasūtot izvēlētās grāmatas, kā arī, vienojoties par to saņemšanas laiku pie bibliotēkas.
  • rakstot e-pastu ar vēlamo grāmatu nosaukumiem uz biblioteka@kuldiga.lv, obligāti norādot telefona numuru un vārdu, uzvārdu vai lasītāja kartes numuru.
  • ja ir apgrūtināta piekļuve bibliotēkai vai veselības stāvokļa dēļ izvēlaties palikt mājās, tad var pieteikties grāmatu piegādei, zvanot pa tālruni 25618263 vai 63350281.
  • ja vēlaties saņemt informāciju par nozaru literatūras krājumu, uzziņas par sev interesējošu tēmu mācībām vai darbam - piedāvājam attālināti sakomplektēt nepieciešamos resursus no bibliotēkas. Informācija pa tālruni 27091591 vai rakstot e-pastu uz aija.kadege@kuldiga.lv.

Grāmatu pasūtījumus un zvanus apkalpojam darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00. Pasūtītās grāmatas (izņemot grāmatu piegādi mājās) būs iespējams saņemt ārpusē pie Kuldīgas Galvenās bibliotēkas ieejas (1905. gada iela 6) noteiktajā laikā. Nodrošinām visus nepieciešamos drošības un higiēnas pasākumus – grāmatu dezinfekciju, to iesaiņošanu, grāmatu komplektēšanu un izsniegšanu ar cimdiem. Grāmatas pēc to atdošanas bibliotēkai divas nedēļas tiks turētas karantīnas režīmā, tāpēc iespējama vairāku grāmatu vēlāka izsniegšana.

Visām lasītājiem izsniegtajām grāmatām, kam nodošanas termiņš ir no 13. marta līdz 14. aprīlim, tas ir automātiski pagarināts līdz 14. aprīlim. Aicinām nesteigties ar grāmatu nodošanu arī pēc nodošanas termiņa beigām.

Kuldīgas novada pagastu bibliotēkas līdz 14. aprīlim veic attālinātu grāmatu izsniegšanu. Lai saņemtu grāmatas vai informāciju, lūdzam sazināties ar konkrēto bibliotēku.