Daces Priedes grāmatas "Kur sarkanas ogas auga" atvēršana Kuldīgā

2019. g. 28. oktobrī
Papildināts 2019. g. 28. oktobrī

2019. gada 6. novembrī plkst. 18.00 Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā (1905. gada iela 6) notiks rakstnieces Daces Priedes jaunākā romāna "Kur sarkanas ogas auga" atvēršanas svētki.

Suitu novads laiku laikos ir atšķīries no pārējās Latvijas rietumu daļas. Kāpēc Alsungas puses iedzīvotājus dēvē par suitiem? No kurienes šī novada iedzīvotājiem tik neparasti krāšņi tautastērpi? Un kāpēc šeit, atšķirībā no pārējās Kurzemes, valda katoļticība? Uz šiem jautājumiem atbildes sniedz Kuldīgas rakstnieces Daces Priedes jaunākais romāns “Kur sarkanas ogas auga”. Autorei raksturīgajā stilā, kurā apvienota rūpīga faktu un dokumentu izzināšana ar personisku, aizrautīgu pieeju personāžu dzīvei un ikdienai, romāns vēsta par 17. gadsimta Alsungas novada pārvaldnieku, vācu tautības muižnieku Ulrihu fon Šverinu, kura valdīšanas laikā novads ieguva to savdabību, kas to izceļ vēl mūsdienās. Šī gada 28. septembrī pie Alsungas pils tika atklāta piemiņas plāksne Ulriham fon Šverinam.

Interesenti Kuldīgā tiek laipni aicināti uz krāšņu, teatralizētu uzvedumu pēc grāmatas motīviem trešdien, 6. novembrī, plkst. 18.00 Kuldīgas Mākslas namā. Pasākuma laikā būs iespēja uzdot jautājumus rakstniecei un lieliska iespēja grāmatu iegādāties savā īpašumā.