Kuldīgā atklās ISSP Starptautiskās meistarklases fotogrāfijas izstādi

2019. g. 12. martā
Papildināts 2019. g. 12. martā

ISSP Starptautiskās meistarklases dalībnieki gada garumā veidoja ilgtermiņa projektus pasaulē atzītu ekspertu vadībā, pētot sev interesējošās parādības vai tēmas un tiekoties meistarklases sesijās Kuldīgā un Favarā, Sicīlijā. Noslēdzoties pēdējai meistarklases darbnīcai Kuldīgā, dalībnieki pirmo reizi prezentē gada laikā radītās fotogrāfiju sērijas, video darbus, grāmatas, keramikas skulptūras un citus objektus.

Meistarklase ik gadu piedāvā divas paralēlas tematiskās plūsmas. Vācu dokumentālā fotogrāfa Pītera Bjalobžeska vadītajā darbnīcā "Pārmaiņu izjūta" (“A Sense of Change”) tapa projekti par personiskām, sociālām un politiskām pārmaiņām mūsdienu pasaulē. Britu mākslinieces Klēras Strendas un kuratora, mākslinieka un redaktora Gordona Makdonalda eksperimentālajā darbnīcā “Atbildes uz jautājumiem un jautājumi par atbildēm (“Answering Questions & Questioning Answers”) tika veidoti darbi, kas rotaļīgā veidā – caur jautājumiem, eksperimentiem un diskusijām – pārtulko idejas vizuālā valodā.

Sestdien, 16. martā, plkst.18.00 visi interesenti ir aicināti uz atklāšanu un autoru vadītu ekskursiju pa izstādi Kuldīgas Mākslas namā, 1905. gada ielā 6. Izstādi Kuldīgā varēs apskatīt līdz 7. aprīlim.

Plašāka informācija par meistarklasi: http://www.isspmasterclass.com

Meistarklasi organizē biedrība ISSP, kas jau 12 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Šī ir jau trešā ISSP organizētā Starptautiskā meistarklase.

Meistarklasi atbalsta: Kuldīgas novada dome, Kuldīgas mākslinieku rezidence, Kuldīgas Mākslas nams, DrukaLabak.lv, Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs, “Fotokvartāls”.

 

Papildu informācija:

Jūlija Berkoviča

 +371 29711721

julija@issp.lv