Meditācija bibliotēkā

2018. g. 03. oktobrī

No 13. oktobra, sestdienu rītos, plkst. 10:00, Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā notiks publiskā meditācija. Tajā aicināti piedalīties jebkuri interesenti, ar un bez iepriekšējas pieredzes meditācijas procesā. Meditācijas grupu vadīs Erasmus+ Eiropas Brīvprātīgā darba veicējs Sets Minez no Francijas. Uz nodarbību lūgumus iepriekš pieteikties zvanot uz numuru 28670143.

Meditācija visā pasaulē ir kļuvusi par vienu no populārākajiem veidiem kā ikdienā atbrīvoties no stresa. Šī senā prakse, kas sastopama dažādās formās veidos, labvēlīgi veicina fizisko un garīgo attīstību.

Meditāciju var izmantot:

  • kā ātru stresa mazināšanas veidu, kas ļauj ķermenim tikt galā ar stresu emocionāli  un fiziski;
  • kā daļa no ikdienas rutīnas, kas palīdz veidot izturību pret stresu ilgtermiņā;
  • kā nomierinošu tehniku, ko izmantot, kad saskarieties ar emocionālu stresu jebkurā vieta.

Iemācoties kā nomierināt prātu un ķermeni ar meditācijas praksi, fiziskais un emocionālais stress tiek nomākts, tā vietā ļaujot atslābināties, justies labāk un rodas gatavība un pārliecinātība stāties pretī ikdienas izaicinājumiem ar veselīgu attieksmi. Regulāri nodarbojoties ar meditāciju, iespējams iegūt vēl vairāk fiziskās un garīgās attīstības priekšrocību.

Ikdienas trauksmē un bez iepriekšējām zināšanām par meditācijas būtību, cilvēkiem ir grūti pašiem to uzsākt, tāpēc, bieži meditācija notiek grupās, kur vadītājs palīdz meditācijai noritēt pareizi un veiksmīgi.

Meditācija notiks sestdienu rītos, no plkst. 10.00 līdz 11.00. Pirmā nodarbība 13. oktobrī. Meditācijas grupu vadīs Erasmus+ Eiropas Brīvprātīgā darba veicējs bibliotēkā Sets Minez no Francijas, kurš ikdienā praktizē meditāciju un jogu.

Uz meditācijas nodarbībām nepieciešams paņemt līdzi savu paklājiņu.

Meditācijas nodarbības bibliotēkā notiek bez maksas.