Izstāde “Savvaļa”

2018. g. 03. augustā

International Summer School of Photography (ISSP) aizsākās 2006. gadā, un kopš tā laika ir attīstījusies par atpazīstamu neformālās fotogrāfijas izglītības platformu Eiropā, kas ik gadu piesaista izcilus fotogrāfijas pasniedzējus, ekspertus un dalībniekus no visas pasaules. Tajā šogad piedalijās 73 dalībnieki no 30 pasaules valstīm un pirmo reizi notika īpaša meistarklase fotogrāfijas kuratoriem. Pavadot nedēļu Pelču pilī pie Kuldīgas, studenti starptautisku meistaru vadībā strādāja pie jaunu projektu veidošanas vai attīstīja esošos darbus. Kuldīgas Mākslas namā būs redzams nedēļas laikā paveiktais - fotogrāfiju sērijas, fotogrāmatas, instalācijas un multimediju darbi.

Šī gada ISSP meistardarbnīcu pasniedzēji pārstāvēja dažādas fotogrāfijas jomas – atzītā ASV fotogrāfa Džeisona Fulforda (Jason Fulford) vadībā studenti rotaļīgā veidā eksperimentēja ar vizuālās valodas iespējām, bet Lielbritānijas dokumentālās fotogrāfes Lizas Barnardas (Lisa Barnard) darbnīcā veidoja jaunus darbus, strādājot ar Kuldīgas novada muzeja arhīvu. Meistarklasē ar japāņu kuratori Jumī Goto (Yumi Goto) un Nīderlandes fotogrāfu Janu Rosēlu (Jan Rosseel) dalībnieki veidoja fotogrāmatas. Starp pasniedzējiem bija arī atzītie fotogrāfi Salvatore Vitale no Itālijas un Sarkers Protiks (Sarker Protick) no Bangladešas, kuru kopīgi vadītajā darbnīcā studenti veidoja fotogrāfiskus stāstus, apvienojot attēlus, tekstu un skaņu. Kuratores, kritiķes un pasniedzējas Natašas Hristijas (Natasha Christia) radošajā laboratorijā studenti pievērsās fotogrāfijas kuratoru praksei. Šogad pirmo reizi notika arī ISSP Rezidence, kuras dalībnieki nedēļas laikā individuāli strādāja pie saviem ilgtermiņa projektiem.

Sestdien, 4. augustā plkst. 19.30 visi interesenti ir aicināti uz ISSP noslēguma izstādes atklāšanu Kuldīgas Galvenās bibliotēkas Mākslas namā, 1905.gada ielā 6. Savukārt vēlāk vakarā, plkst. 22:00, ISSP noslēguma darbi tiks demonstrēti Kuldīgas brīvdabas kinoteātrī “Goldingen Knight Cinema”.

Izstādi “Savvaļa” Kuldīgā varēs aplūkot līdz 9. septembrim. 

ISSP organizatori pateicas par sadarbību VKKF, Kuldīgas novada domei, drukalabak.lv, HP, SONY, ES-Japānas festivālu komitejai, Higašikavai – fotogrāfijas pilsētai, ASV vēstniecībai, Šveices mākslas padomei Pro Helvetia, Kuldīgas Novada muzejam, kā arī mediju partneriem FK Magazine, Satori.lv, Calvert Journal, YET, GUP un Photographic Museum of Humanity.

 

Papildu informācija:

Liāna Beņķe

27842875

liana@issp.lv