Bibliotēkā atklās izstādi par ceļošanas dokumentu vēsturi

2018. g. 18. jūnijā

28. jūnijā, plkst. 13.00 Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā atklās Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas (ĀM) Konsulārā departamenta ceļojošo izstādi par seniem ceļošanas dokumentiem “Ceļošanas un pārvietošanās brīvība. 16.–20. gadsimta pirmās puses ceļojumu dokumenti". 

Izstādes atklāšanas pasākumā ĀM Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas pirmā sekretāre Diāna Eglīte  un trešais sekretārs Jurģis Barkāns pastāstīs par būtiskāko, kas jāzina, lai, ceļojot uz ārzemēm, nenonāktu bīstamās situācijās un, kur vērsties pēc palīdzības ārkārtas situācijās. Izstādes atklāšanas laikā būs iespēja iesaistīties interaktīvās aktivitātēs par drošas ceļošanas nosacījumiem un izspēlēt  “Ceļo droši” zināšanu testu.

Izstāde tapusi, sadarbojoties ĀM un Latvijas Valsts vēstures arhīvam. Tā sniedz ieskatu Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumu attīstībā, ilustrējot dažādus vēstures un ārpolitikas aspektus. Izstādē apskatāma neatkarīgās Latvijas diplomāta un okupācijas laikā pārstāvja Amerikas Savienotajās Valstīs Jūlija Feldmana pases, Latvijas Sapņu komandas – Eiropas 1935. gada čempionāta basketbolā uzvarētājas vienotā ceļošanas dokumenta kopija un citi interesanti eksponāti. 

Izstādi Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā varēs aplūkot līdz š. g. 10. augustam.

Ieeja bezmaksas