Bezmaksas seminārs “Komunikācijas prasmes. Biznesa ētika”

2018. g. 23. aprīlī
Papildināts 2018. g. 23. aprīlī

Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils aicina apmeklēt bezmaksas pasākumu “2018.gads- Eiropas kultūras mantojuma gads. Europeana- ES Kultūras mantojuma digitālā platforma”, kas notiks 26.aprīlī plkst. 11 Ventspils Galvenajā bibliotēkā Akmeņu ielā 2.

Pateicoties Eiropas Parlamenta un Eiropas Savienības Padomes iniciatīvai 2018.gads ir pasludināts par Eiropas kultūras mantojuma gadu. Gada devīze ir “Mūsu mantojums – pagātnes un nākotnes satikšanās”. Visu 2018.gadu norisināsies neskaitāmi notikumi un aktivitātes, kuru mērķis ir palīdzēt veidot izpratni un zināšanas par kopīgu Eiropas vēsturi un bagātībām, sekmēt ikviena pilsoņa piederības sajūtu Eiropai un mudināt darboties Eiropas kultūras mantojuma iepazīšanā, popularizēšanā, izmantošanā, sargāšanā un saudzēšanā.

Lai dotu cilvēkiem iespēju iepazīt Eiropas kultūras bagātības no aizvēstures līdz pat mūsdienām un sekmētu inovācijas kultūras mantojuma sektorā, Eiropas Komisija ir dibinājusi Eiropas digitālo bibliotēku Europeana, kas no vienota portāla nodrošina pieeju vairāk kā 20 miljoniem grāmatu, gleznu, filmu, skaņu ierakstu, fotogrāfiju un arhīvu ierakstu, ko piegādājušas vairāk kā 2 000 sadarbības organizācijas no visas Eiropas. Europeana gādā par to, lai objektu metadati būtu veidoti pēc vienota standarta, bet tā nepieņem lēmumus par pašu digitalizāciju – tas, kādi objekti tiks digitalizēti, ir pašu atmiņas institūciju ziņā.

Pasākumā, kas notiks 26.aprīlī plkst.11, ar Eiropas digitālo bibliotēku Europeana, piedāvātajām iespējām, mūsu ieguldījumu tās satura veidošanā un bagātināšanā, iepazīstinās Ginta Zalcmane- LNB informācijas pakalpojumu un starpbibliotēku abonementa nodaļas vadītāja.

 

Informācija:

Astra Pumpura

Projekta Europe Direct informācijas centrs

(EDIC) Ventspils vadītāja

astra.pumpura@ventspils.lv

tālr. 63623598